• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

27.06.2023

07:00

KRIZA NA KOSOVU I METOHIJI NE PRESTAJE: Kurti divlja, a Zapad ćuti

AP/Tanjug

Politika

KRIZA NA KOSOVU I METOHIJI NE PRESTAJE: Kurti divlja, a Zapad ćuti

Podeli vest

akozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti i dalje drži u pritvoru Srbe koje je uhapsio bez dokaza i brutalno pretukao, a na jučerašnjem sastanku ministara Evropske unije nije donet nijedan formalni zaključak ili odluka!?!

Tresla se gora, rodio se miš! To je u najkraćem epilog jučerašnjeg sastanka šefova diplomatija država članica Evropske unije koji je hitno zakazan zbog stravičnog terora takozvanog 'kosovskog premijera' Aljbina Kurtija!

Kurti i dalje u pritvoru drži Srbe sa severa Kosova koje je uhapsio bez dokaza i brutalno ih pretukao, a na pomenutom sastanku ministara EU, na kojem je trebalo da se priča o konkretnim koracima za smirivanje tenzija, nije donet nijedan formalni zaključak ili odluka!?! Uprkos tome što je šef EU diplomatije Žozep Borelj najavio da će na sastanku zatražiti hitnu deeskalaciju situacije na severu KiM, uključujući i povlačenje 'kosovskih specijalaca' i lažnih gradonačelnika, ništa od toga se nije desilo!

'Razmena mišljenja'

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, šefovi diplomatija članica EU juče su 'razmenili mišljenja' o dijalogu Beograda i Prištine, a Borelj im je dostavio izveštaj o nedavnim sastancima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i 'kosovskim premijerom' Aljbinom Kurtijem.

Uprkos svemu, diplomatski izvori navode da se ne očekuju nikakvi formalni zaključci ili odluke, već samo rasprava o merama koje evropski blok može preduzeti kako bi 'uverio strane da odmah preduzmu korake za smanjenje tenzija'!?!

- Kosovo i Srbija su visoko na agendi Evropske unije ovih dana - poručio je Borelj uoči sastanka, ali se sve završilo na tome.

Foto: Beta

Žozep Borelj

Komentarišući dešavanja na Kosovu i Metohiji, ali i nedostatak adekvatne reakcije međunarodne zajednice, direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić kaže da teror u pokrajini nije zabeležen nigde u Evropi.

- Kurtijeva je ideja da za Srbe na Kosovu i Metohiji stvori ambijent u kojem je njihov opstanak nemoguć. Ako se ovako nastavi, ne vidim mogućnost da se izbegnu oružani sukobi. Zabrinut sam, moglo bi doći do ozbiljne eskalacije situacije. Umesto da idemo ka deeskalaciji i suživotu, idemo ka ozbiljnijem konfliktu. Nikad nije bila teža situacija na Kosovu i Metohiji nego sada. Svakodnevno se potvrđuje da se želja Srbije za očuvanjem stabilnosti i mira zloupotrebljava, a ceo region izložen je dvostrukim standardima Zapada. Oni bi mogli da dovedu Kurtija u red da zaista žele - ističe Miletić.

Foto: Informer

Dejan Miletić

Mesec dana Kurtijevog terora

* Uhapšeno je osam Srba, dok je jedna osoba puštena uz kauciju
* Prvi put posle 1999. godine, Vidovdan neće biti obeležen na Gazimestanu, već u porti manastira Gračanica jer je Priština planirala nova hapšenja
* Takozvani 'kosovski specijalci' su i dalje na punktovima pored magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Jarinje i u nelegalnim bazama na severu
* Posle upada 'specijalaca' u opštinske zgrade, 26. maja, i početka protesta Srba, 29. maja došlo je do sukoba pripadnika Kfora i Srba
* Povređeno je više od 50 građana, od kojih jedan iz vatrenog oružja, i 30 stranih vojnika
* Takozvane 'kosovske bezbednosne snage' izvele su 'marš' u južnom delu Mitrovice i pretile da će ući u severni deo grada

Prema njegovim rečima, umesto toga traje konstantni pritisak na srpski narod i trenutno bi samo jedna iskra mogla da napravi sukob koji bi značio paljenje Evrope.

- Konfliktima i pritiscima na srpski narod pravda se prisustvo međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji. Stiče se utisak da bi oni odavno zapalili region da Srbija ne štiti stabilnost i mir. Kurti svoju politiku neće menjati, jer ne trpi nikakve sankcije i uz sve pomera granicu eskalacije - upozorava Miletić.

Uhapšeni Srbi 

Foto: printscreen

* Dalibor Spasić
* Dušan Obrenović
* Milun Milenković Lune
* Nemanja Vlašković
* Uroš Vukašinović
* Dragiša Milenković
* Nenad Orlović

Prihvaćen alibi

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je trebalo da SAD i EU na prva hapšenja Srba donesu mere koje bi sprečile svako naredno privođenje.

- Pribojavam se da ćemo u epizodama imati nešto slično 'Oluji' iz 1995. godine, samo što će akteri biti 'kosovski policajci' i paravojnici koji se zovu ROSU. Vojnici Kfora štitiće samo sebe, a naše bezbednosne snage, besne, ljute i spremne, moraće da se uzdrže kako ne bi ušle u sukob sa NATO paktom. Toga se plašim, bio sam savremenik toga. Albanski 'policajci i vojnici' to rade mnogo perfidnije nego Hrvati, koji su u 'Oluji' za pet dana proterali Srbe. Nema sistematskog napada na više ljudi, nema čak ni žrtava, ali ima poruka da Srbima nije mesto na Kosovu - podvlači Stanković, dodajući da je tolerancija Zapada za Kurtija prevelika.

- Bez obzira na sve verbalne osude, ne postoji nešto što bi Kurtija sankcionisalo i osujetilo buduće akcije. Iz dana u dan vidi se sistematičan pritisak Prištine na Srbe, a prihvaćen je svaki alibi Kurtija. Da postoji minimum nepristrasnosti međunarodne zajednice, bili bi bliži tome da dođemo do rešenja, da se razgovara, pregovara, usklađuju interesi, da se pacifikuju odnosi između Srba i Albanaca - zaključuje Stanković.

Vučić sa Blinkenom: 'Kosovska policija' arbitrarno hapsi Srbe!

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče telefonom sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, kome je rekao da se Beograd ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da specijalne snage 'kosovske policije' svakog dana potpuno arbitrarno hapse pripadnike srpskog naroda i zatražio puštanje svih uhapšenih Srba na slobodu.

- Državni sekretar Blinken insistirao je na smirivanju situacije na severu Kosova i Metohije i u potpunosti podržao evropski plan za deeskalaciju. Vučić je rekao i da su ostavke i hitno povlačenje lažnih gradonačelnika iz zgrada u četiri opštine na severu Kosova, kao i specijalnih snaga 'kosovske policije' od ključnog značaja za smirivanje tenzija - saopšteno je iz Predsedništva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tanja

pre 10 meseci

Znali smo da Evropa neće preduzeti ništa konkretno da obuzda Kurtija. Ovo se i očekivalo. Ostaje nam da nađemo načina da se sami izborimo protiv ovog zla!

Vesna

pre 10 meseci

Cim Zapad cuti znaci da je takav njihov medjusobni dogovor a nama prodaju price.

Sara

pre 10 meseci

Krajnje je vreme da se stane Kurtiju na put, ne može se on ponašati kao da je KIM njegovo privatno vlasništvo.

Slavko

pre 10 meseci

Očigledno je da ima veliku podršku od nekih sa zapada

Danka

pre 10 meseci

Куртију треба добра казна Запада, смириће се одмах!

Nina

pre 10 meseci

Kurti zeli sukobe a ne mir i nastavak dijaloga.

Jovan

pre 10 meseci

Zapad mora progovoriti na ovakvo Kurtijevo pobašanje!

maki

pre 10 meseci

Srpski narod mora nastaviti da čuva mir, ali i biti spremni na svaki scenario. Nas narod ce ostati na svojim vekovnim ognjištima.

Mirko

pre 10 meseci

Pristina treba da prekine sa provokacijama i nastavi dijalog.

Hana

pre 10 meseci

Srbi na KIM ne treba da brinu jer se pogrom nece dozvoliti.

jELENA

pre 10 meseci

Mir je najvazniji i treba da budemo ujedinjeni kako ne bi doslo do deeskalacije na Severu KIM.

Ana

pre 10 meseci

Kurti i jeste divljak koji jednostavno ne zna šta želi.

Goran

pre 10 meseci

Svaka ćutnja zapada predstavlja odobravanje na ono što Kurti radi

Goran

pre 10 meseci

Na ovako ozbiljnu situaciju na KiM Zapad ne može da ćuti, ne sme da ćuti

Jovana

pre 10 meseci

Kurtiju se jednom za svagda treba stati na putu. Ne može se tako ponašati. KiM je Srbija to jednostavno mora prihvatiti.

Nana

pre 10 meseci

Kurti i dalje u pritvoru drži Srbe sa severa Kosova koje je uhapsio bez dokaza i brutalno ih pretukao,krajnje je vreme da pusti neduzan narod na slobodu.

Katarina

pre 10 meseci

Uzdamo se u moć i verujemo u sposobnost Vučićevu da će ovog divljaka postaviti na pravo mesto.

Marinko R

pre 10 meseci

Borelju je bilo važno da se oslobode Kutijevi specijalci, a za zatočene Srbe koji čame u Kurtijevim zatvorima baš briga.

Goran

pre 10 meseci

Zapad je stvorio tzv Kosovo, a sad kad treba da reši situaciju koja je na KiM nastala, Zapad Pere ruke od svega i beži

Goran

pre 10 meseci

Kurti želi da na KiM stvori nemoguće uslove života za Srbe i da ih protera sa KiM

Marinko R

pre 10 meseci

Ako Kurti nastavi da hapsi Srbe na KiM i da ih trpa u svoje zarvore, niko neće sprečiti nerede na KiM.

Mara

pre 10 meseci

Sramota je to što se zapad pravi lud i ne preduzima ništa povodom Kurtijevog terora.

Goran

pre 10 meseci

Srbija je preduzela sve mere za deeskalaciju sukoba ali Kurti i dalje nastavlja po starom

Marko E

pre 10 meseci

Ako je Evropi stalo do mira na KiM, onda mora da spreči Kurtija da teroriše Srbe na KiM.

Goran

pre 10 meseci

Zapad mora da utiče na Kurtija da smiri tenzije na KiM

Mila

pre 10 meseci

Kurti sve ovo radi kako bi proterao sve Srbe sa KiM.

Goran

pre 10 meseci

Još od 1999. godine nije bila ovako teška situacija na KiM

Mirko O

pre 10 meseci

Priština mora da formira ZSO, jer je to jedini način da se spreči Kurtida da vrši teror nad Srbima na KiM.

Srdjan

pre 10 meseci

Da se mi tako ponašamo prema Albancima, već bi nas zapad osudio, a sada se pravi ludi kao ne vide šta se dešava na KiM.

Mićaga

pre 10 meseci

Ako međunarodna zajednica ne može ili neće da spreči Kurtija da teroriše Srbe na KiM, onda će to da uradi Srbija.

Tanja

pre 10 meseci

Kurti mora biti obuzda u svojoj nameri da protera Srbe sa KiM

Goran

pre 10 meseci

Srbiji ne treba još jedan rat i da joj gradjani ginu

Mićaga

pre 10 meseci

Svima mora da bude jasno da je Srbija spremna i sposobna da zaštoto svoj narod na KiM.

Ket

pre 10 meseci

Zapad uvek ćuti kada strada naš narod! Nasilnici podržavaju nasilnike.

Ana

pre 10 meseci

Vec mesecima je scenario takav, zapad je Kurtiju dao odresene ruke da radi sta hoce. I sta mi da mislimo? Ko ce zastiti Srbe na KiM?

Rada

pre 10 meseci

Zapad trazi smirivanje tenzija, ali Kurtija ne sprecava da se izivljava. Ne ide to tako.

Ana

pre 10 meseci

Kurtijev plan proterivanja Srba nece uspeti, Srbija ce se boriti za njihov opstanak i mir

Predrag

pre 10 meseci

Kurti sve ovo radi uz prećutnu podršku zapada.

tale

pre 10 meseci

zapad će i dalje da ćuti zato što im tako odgovara

Legionar

pre 10 meseci

Kurti mora da se smiri, vratiće im se bumerang

tale

pre 10 meseci

čak i da Kurti upadne na sever KIM i napadne Srbe, zapad bi i dalje ćutao

Mici

pre 10 meseci

Zapadni licemeri cute na maltretiranje Srba na KIM I ludilo Kurtija.

Legionar

pre 10 meseci

Kurti radi po svom a Evropa ćuti klasično

tale

pre 10 meseci

zato što isti taj zapad podržava Kurtija, zato se on tako i ponaša

Legionar

pre 10 meseci

Kriza neće stati dok Kurti ne smiri svoje zle namere

tale

pre 10 meseci

Kurtiju nije jasno da su Srbi i dalje mirni, ali to ne znači da će tako i da ostane

Legionar

pre 10 meseci

Vučić se trudi da smiri situaciju ali Kurti stalno održava vatru aktivnom

Legionar

pre 10 meseci

Zapad neće da se meša, ali da Srbi to rade ovi bi se odmah oglasili

Legionar

pre 10 meseci

Kriza će trajati dok Kurti poželi, nažalost

Legionar

pre 10 meseci

Kako to da se niko ne oglašava sem nekim sitnim kaznama?

Legionar

pre 10 meseci

Nisu normalni što puštaju Albancima da se tako ponašaju bahato i sirovo

Legionar

pre 10 meseci

Zapad će da ćuti jer imaju interesa, ne svi ali neke zemlje.

Legionar

pre 10 meseci

Teror neće stati dok se ne digne Evropa i oštro kazni Kurtija

Legionar

pre 10 meseci

Kurtiju su ruke odvezane, ne bi se on tako ponašao da nema dozvolu

Sara

pre 10 meseci

Na KiM je situacija napeta duže vreme, nadamo se da će se smiriti

Legionar

pre 10 meseci

Kosovo i Metohija su u rukama terorista uz odobrenje evrope

tale

pre 10 meseci

ta kriza će da traje sve dok Kurti ima podršku na zapadu

tale

pre 10 meseci

Zapadu su Srbi na poslednjem mestu oni bi najviše voleli da mi uopšte ne postojimo

Vesna

pre 10 meseci

Naš narod na KiM sve ove dane mirno protestuje, bez ikakvih incidenata za svoja prava na normalan i miran život na KiM.

Dejan

pre 10 meseci

Da li bi ćutali da se radi o nekom drugom narodu? Zašto nas mrzite?

Milan

pre 10 meseci

Svi su za smirivanje tenzije na Kosmetu ,osim Kurtija ali morace i on da se primiri ,ne moze sam protiv celog sveta ,i Kurti samo forsira sukobe a Vucic samo mir

Dejan

pre 10 meseci

Srbija rat ne zeli ali nece ni dozvoliti da se desi novi pogrom nad svojim narodom koji planira Kurti . Obaveza NATO je da kroz KFOR obezbedi mir na Kosovu i Metohiji.

Deki

pre 10 meseci

Kurti sanja Kosovo* bez Srba, ali niti će Kosmet biti bez Srba, niti će biti Kosova*, već Kosova i Metohije. Zaleteo se Kurti, želi pogrom, ali ničija nije do zore gorela, dok je hapšenjem i nasiljem nad Srbima svetu samo dokazao da se ne odriče svog brđanskog mentaliteta.

Dejo

pre 10 meseci

Kurti čini sve samo da bi izazvao sukobe i rat! Moramo da budemo mudri i pametni, da ne donosimo ishitrene odluke, ali, ono što je najvažnije, moramo da verujemo državnom rukovodstvu, koje nas, ruku na srce, nikada nije izdalo!

Dusan

pre 10 meseci

Kurti mora da stane sa terorom i maltretiranjem naseg naroda na KiM!

Nada

pre 10 meseci

Jedini Kurtijev cilj je da izazove rat i sukobe. Ne želi rešenje problema mirnim putem. Srbija neće dozvoliti da srpski narod pati i da im bude ugrožena bezbednost u svojoj zemlji.

Nadica

pre 10 meseci

Jasno je da Kurtiju nije stalo do mira i da je ratna opcija način izbegavanja njegovih obaveza formiranja ZSO.Srbija će kao i do sada, nastaviti diplomatskim putem zalaganje za očuvanju mira i sigurnosti, kako bi Srbi opstali i ostali na svojim vekovnim ognjištima.

Miloš

pre 10 meseci

Od krucijalnog znacaja je da se situacija na KiM smiri i problemi reše političkim putem. Međutim, Aljbin Kurti želi upravo suprotno, rat po svaku cenu, kako bi prognao Srbe sa njihovih ognjišta.

Miki

pre 10 meseci

Kurti je nasilnik koji više puta pokazuje svoju želju da uvuče Srbiju u rat i nezainteresovanost da se situacija smiri. Nema sumnje da Srbija ulaže sve napore da održi mir i bezbednost, a istovremeno brani svoje dugogodišnje kulturne centre na Kosovu i Metohiji.

Mile

pre 10 meseci

Kurti je destruktivan za čitav region i to treba da je do sada svima jasno. Čovek koji otvoreno želi rat je pretnja Evropi.

Dragan

pre 10 meseci

Vučić se bori svim silama da sačuva mir i stabilnost. Kurti salje jasnu sliku da zeli rat i progon naseg naroda sa KIM.

Dragi

pre 10 meseci

Kurti je ekstremista i ratna biografija mu samo fali da zakruzi svoj pacovski zivot, zato njega ne interesuje formiranje ZSO nego svakodnevna provokacija Srba i izazivanje sukoba.

Gaga

pre 10 meseci

Od prvog dana Kurti hoće rat sa Srbijom kako bi ispao žrtva. Srbija neće rat i za razliku od njega Srbija želi mir i stabilnost i na tome će da radi dalje!

Lana

pre 10 meseci

Srbija je odgovorna država koja se vodi politikom mira i dijaloga,bez obzira što to nije ni malo lako kada Kurti konstantno izaziva sukobe na KiM.

Vesna

pre 10 meseci

Međunarodna zajednica mora pod hitno da odreaguje i da smiri situaciju na KiM koja preti da eskalira u ratni sukob, što Srbija nikako ne želi.

Ena

pre 10 meseci

Kurtijev san je da postane ratni premijer i da izazove sukob sa Srbima. Nećemo mu to dozvoliti, naše oružje su diplomatija i smirenost.

Veselin

pre 10 meseci

Kurti ima jako pokvaren plan da se ratuje i da Srbija ispašta! Ne dozvoljava mu Vučić da bude tako! Mudro ga je pročitao i zato obazrivo povlači poteze!

Veso

pre 10 meseci

Kurti nikada nije bio za mir. Bilo je pitanje vremena kada će sukobi eskalirati. Vučić se doneti korake koji moraju biti donešeni i država će biti zaštićena.

Vojo

pre 10 meseci

Srbija ne želi da vodi ratove. Ratovi su gubitak za narod, državu ali sigurno nećemo ćutati na teror koji Kurti sprovodi.

Zoran

pre 10 meseci

Kurti je umislio da je Zelenski, ali vrlo brzo ce shvatiti da mu nije ni do kolena. Tada ce biti kasno da popravi greske.

Zoki

pre 10 meseci

Ono što je Kurti zamislio nećemo dozvoliti da ostvari,naše je da na svim stranama ostanemo u dobrim odnosima I prvenstveno sačuvamo mir!

Kiza

pre 10 meseci

Koliko god se Kurti trudio da uvuče Srbiju u rat, neće mu to poći za rukom, jer mi imamo odgovornog lidera koji ne naseda na sitne provokacije.

Željko

pre 10 meseci

Vučić će se svim snagama boriti za mir Srba na KiM,ali ne po svaku cenu. Neće dozvoliti novi pogrom Srba,koji je bivša vlast dozvolila.

Žeka

pre 10 meseci

Srbija mora da donosi mudre i racionalne odluke. Kurti igra na kartu da provocira do te mere da emocije preovladaju razum kod nas i da upadnemo u njegovu zamku zato i radi to što radi.

Željo

pre 10 meseci

Srbija nece nasedati na Kurtijeve provokacije koje su sve intenzivnije u poslednje vreme! Ocigledno je da albanska strana zeli sukobe! I da Srbiju okrivi za sve!

Matija

pre 10 meseci

Kurti zeli da izazove sukobe jer mu je cilj da protera Srbe na prostora KiM! Srbija zeli da gradi dobre odnose sa svima ali ono sto radi Kurti srpskom narodu na KiM je necuveno...

Maki

pre 10 meseci

Srbija nikada neće dozvoliti da narod na KiM-u bude progonjen i proteran. Rat ne želimo ali to ne znači po svaku cenu, jer životi nemaju cenu

Pavle

pre 10 meseci

Vučić se neprekidno zalaže za mir i traži kompromisna rešenja, ali situacija u kojoj se nalazi ni malo nije laka, jer Kurti i njegov teroristički režim neprimerenom silom ugrožava živote ljudi i želi Srbiju da uvuče u rat.

Paka

pre 10 meseci

Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod na KiM i sačuva mir i pored svih napada Kutija. Rat nikome nije protreban, može se uvek naći mirno rešenje, za koje se i Vučić zalaže.

Marko

pre 10 meseci

Kurti se osilio, njegovoj bahatosti nema kraja, ali bas zato Srbija mora da ostane pribrana i ne ucini nista sto bi imalo dalekosezne posledice po bezbednost naseg naroda na KiM!

Mare

pre 10 meseci

Mnogo zamki koje postavlja Kurti Srbiji u sadejatvu sa njegovim stvoriteljima. Na Srbiji je da mudro i smireno svaku od tih zamki izbegne sve dok zivoti Srba na KIM ne budu do krajnih granica ugrozeni.

Iva

pre 10 meseci

Mi se zalazemo za mir, ja sam preponosan na to! Niko nece da narusava mir koji smo mi godinama platili! Neka EU konacno reaguje po pitanju Pristine, jer zaista idu predaleko!

Igor

pre 10 meseci

Kurti je pokvarena osoba koja želi da izazove rat, mrzi Srbiju, dok Srbija gleda da sačuva mir i stabilnost države, takodje naša država štiti i čuva svoj narod i neće dozvoliti progon svog naroda.

Igi

pre 10 meseci

Srbija će se boriti za mir jer nam je dosta ratova i nevinih žrtava. Vučiću je KiM na prvom mestu i sagledava svaki potez i situaciju. Kurtiju neće proći namera da Srbiju uvuče u rat sa Nato-om.

Todor

pre 10 meseci

Kurti po svaku cenu provocira ne bi li izazvao sukob koji bi odveo u rat. Srbija na te njegove provokacije neće nasesti i borićemo se za bezbednost naših građana na miran i kulturan način.

Toki

pre 10 meseci

Kurti konstantno zeli nemire, nema drugog cilja osim progona srpskog narida sa KiM i ratovanja, svaki dan pokazuje nasilnistvo i svoju zlobu nad neduznim Srbima

Ana

pre 10 meseci

Srbija je zemlja koja zeli da njeni gradjani zive u miru i slobodi. Zemlja koje je poslednjih godina mnogo napredovala i koja ne zeli da se vraca u vreme sukoba i ratova.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija