• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

26.07.2023

09:11

Veselinu Veljoviću određen pritvor do 30 dana!

Portal Dan

Politika

Veselinu Veljoviću određen pritvor do 30 dana!

Podeli vest

Na zahtev Specijalnog džavnog tužilaštva (SDT) Crne Gore, Viši sud je nekadašnjem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor do 72 sata određen je uhapšenima Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkcihu, prenosi portal RTCG.

SDT tereti Veljovića da je zloupotrebio službeni položaj time što je, između ostalog, organizatoru kriminalne grupe Aleksandru Mrkiću javljao kada će policija sprovesti pretresanje porodičnih kuća i drugih prostorija kod jednog od članova kriminalne grupe. 

SDT je donelo naredbu o proširenju istrage protiv Aleksandra Mrkića, Veselina Veljovića, Muja Nikočevića i Nikole Mrkića.

Foto: E stock

Veselin Veljović

Kriminalna organizacija

Kako prenosi portal RTCG, SDT sumnjiči Aleksandra Mrkića, koji nije dostupan policiji, da je 2019. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije i drugih država Evrope stvorio kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali Arsenije Kalezić, Veselin Veljović, Mujo Nikočević, Nikola Mrkić, Željko Bulatović, Dušica Bulatović, Predrag Veljić, Borislav Lečić, Nemanja Anđelković, Goran Gluščević, Nikola Bačilović, Elnagar Sadig, Nikola Bubanja, Stefan Bubanja i druge zasad neidentifikovane osobe.

Okrivljeni Veselin Veljović je, kako se navodi u naredbi, imao zadatak da kao direktor Uprave policije i savetnik bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića za odbranu i bezbednost, kriminalnoj organizaciji odaje poverljive podatke u vezi sa aktivnostima i predmetima koji se tiču krijumčarenja cigareta, da po nalogu organizatora kriminalne organizacije preduzima i po potrebi ne preduzima policijske aktivnosti u skladu sa interesima kriminalne organizacije i obaveštava organizatora kriminalne organizacije o planiranim aktivnostima Uprave policije.

Mujo Nikočević je imao, kako se navodi u naredbi, zadatak da primenjuje nasilje i zastrašivanje po nalogu organizatora kriminalne organizacije, da nabavlja vatreno oružje i predaje ga po nalogu organizatora drugim osobama.

Foto: Printscreen You Tube All News Inc

Veselin Veljović

Nikola Mrkić je, navodno, imao zadatak da prenosi poruke organizatora drugim članovima kriminalne organizacije.

Skaj bio presudan za formiranje slučaja

Po naredbi, 22.decembra 2020. godine i 23.decembra 2020. godine u Podgorici, Veselin Veljović je, kako se navodi u naredbi, kao savetnik predsednika za odbranu i bezbednost, iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavio drugom korist, na način što je saopštio organizatoru Aleksandru Mrkiću da će kod Muja Nikočevića biti izvršeno pretresanje porodičnih kuća i drugih prostorija u Podgorici, kako bi isti ovu informaciju preneo Nikočeviću, što je isti učinio pre sprovedenog pretresanja koje je izvršeno 25. decembra 2020.godine. 

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija