• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

14.08.2023

06:49

Ni posle 20 godina niko nije odgovarao za zločin na Bistrici! Bukumirić: Rane su zacelile, ali bol u duši neće!

Informer

Politika

Ni posle 20 godina niko nije odgovarao za zločin na Bistrici! Bukumirić: Rane su zacelile, ali bol u duši neće!

Podeli vest

I danas se osećam apsolutno isto kao tog 13. avgusta 2003. godine na Bistrici - bol ne prestaje! Telesne rane su se zacelile, ali bol u duši nikada neće!

Ovo kaže Bogdan Bukumirić (34), koji je pre 20 godina teško ranjen u napadu šiptarskih terorista na srpsku decu koja su se kupala u reci Bistrici na Kosovu i Metohiji. U ovom stravičnom oružanom napadu na više od 50 srpske dece, ubijeni su Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), dok su teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13). Čak 78 čaura pronađeno je na mestu zločina, ali niko nikada nije odgovarao za ovaj napad!?!

- Niko nije ni sanjao da je moguće da doživimo takvu tragediju i traumu. Tog dana, kao i svakog drugog, otišli smo na reku da se rashladimo, to je bilo jedino mesto gde smo to mogli, s obzirom na to da u Goraždevcu nije bilo bazena. Potom je počela rafalna paljba. U prvom momentu nismo znali šta se dešava, a onda su me tri metka pogodila sa leve bočne strane, što me je odbacilo 20 do 30 centimetara... Meni kroz glavu prolazi da želim da vidim monstruma koji je pucao, okrenuo sam se naglo prema njima u nadi da ću videti lik, da ako preživim zapamtim, međutim pogodila su me dva metka iznad grudnog koša i više nisam mogao da stojim na nogama... Prilikom pada, pogodio me je metak i u glavu, a osmi metak mi je okrznuo članak leve noge... - priča Bukumirić za 'Kosovo onlajn', dodajući da su Albanci čak napali kola u kojima je bio sa bratom i komšijom na putu za bolnicu.

Euleks: Dokumenti predati,
sve je u nadležnosti Prištine

Euleks je u decembru 2018. godine predao policijske, tužilačke i sudske spise predmeta i prateće dokaze 'kosovskim' organima i nakon toga nadležni 'kosovski' organi imaju punu odgovornost za spise predmeta i prateće dokaze koje je predao Euleks, glasi odgovor iz ove misije na pitanje novinara Radio KiM zašto je obustavljena istraga o ubistvu dvoje i ranjavanju četvoro srpske dece u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine. Euleks je naveo da je predao 495 policijskih spisa predmeta organizovanog kriminala, 434 spisa predmeta ratnih zločina, spise predmeta nestalih lica, spise predmeta na kojima je radio samo Euleks i više od 1.400 tužilačkih spisa predmeta.

- Komšija je sedeo na zadnjem sedištu pored mene i sve vreme me je bodrio da će sve biti u redu... Kada nam je stao auto, nasrnuli su na nas, hteli su da nas izvuku iz auta, demolirali su kola, komšiju koji je vozio su udarali pesnicama, kamenjem, a komšija koji je bio pored mene me je štitio od svega, od udaraca... Tu se moje sećanje prekida...
Prema njegovim rečima, i danas, 20 godina posle ovog napada, oseća se apsolutno isto kao tada, jer niko nikada nije kažnjen za ovaj stravičan zločin.

- Monstrum, zlikovac koji je pucao na nedužnu decu šeta na slobodi, možda ga svakog dana gledamo, možda on mene gleda i smeje se, to ne znam... Svakog dana očekujem, svake sekunde očekujem da me neko pozove i da kaže: 'Bogdane, monstrum, zlikovac ili kako god, uhapšen je.' Bilo bi mi malo lakše... Pronađeni su svi dokazi, i mi smo dokazi koji svedočimo svemu tome, i neverovatno je da ne može da se pronađe zlikovac koji je pucao na decu. Zašto međunarodna zajednica nije ništa uradila povodom toga? Zaslužujem da znam ko je to uradio, on mora da odgovara za svoje zločine, za moja dva poginula drugara, za moje rane... Njemu bih samo postavio jedno pitanje: 'Zašto deca, zašto mi?' - zaključuje Bukumirić.antrfile

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija