• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2023

16:20

Nedopustivo je širenje mizoginije - Karikatura predstavlja opasnu pretnju po rodnu ravnopravnost

Marko Đoković

Politika

Nedopustivo je širenje mizoginije - Karikatura predstavlja opasnu pretnju po rodnu ravnopravnost

Podeli vest

Potpredsednica Vlade i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maja Gojković osudila je uvredljivu karikaturu koju je na naslovnoj strani objavio dnevni list „Danas“.

''Zgrožena sam ovim nedoličnim i najprizemnijim vređanjem predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u još jednom pokušaju njegove diskreditacije.
Istovremeno, na ovaj način se nedopustivo širi mizoginija, vređaju i omalovažavaju žene i majke, što je posebno opasno imajući u vidu da ovakvi načini izražavanja samo dodatno podstiču diskriminaciju žena i predstavljaju opasnu pretnju po unapređenje rodne ravnopravnosti i borbe protiv svih oblika nasilja, protiv čega nastojimo da se kao društvo izborimo.

Iako je u Republici Srbiji sloboda medija zagarantovana, nesumnjivo je da se ta sloboda zloupotrebljava i da mnogima služi isključivo kao paravan za vređanje političkih neistomišljenika i podstrekivanje mržnje. 
Apelujem na sve aktere javnog života u Srbiji, a posebno medije da se uzdrže od govora mržnje i diskriminacije žena. 

Pozivam nadležne institucije, kao i sve pristojne ljude u Srbiji da budemo jedinstveni i da zajedno stanemo na put govoru mržnje, mizoginiji i nasilju", piše u saopštenju Gojkovićeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija