• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/srpskiportal

19.08.2023

09:23

Nastavlja da otima tuđe! Kurti krenuo u komadanje Severne Makedonije

AP Photo

Politika

Nastavlja da otima tuđe! Kurti krenuo u komadanje Severne Makedonije

Podeli vest

Nezavisni poslanik Skender Redžepi, koji je bio deo Alternative, zatražio je na sednici parlamenta Severna Makedonije na kojoj se raspravlja o ustavnim amandmanima, da se prilikom izmena Ustava koji će biti urađeni u narednom periodu izbriše formulacija o albanskom jeziku kao jeziku kojim govori "20 odsto stanovništva".

Na taj način nastavlja se separatistička praksa Albanaca koju predvodi terorista i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti, a koja ovog puta ima za cilj komadanje Severne Makedonije!

Redžepi je rekao da će se uključivanjem Bugara otvoriti horizonti ka EU, ali da će u zemlji biti međuetničkih tenzija, prenosi ABC njuz.

Prema njegovim rečima, Albanci ne bi trebalo da budu taoci toga.

Možda će biti i drugih zahteva – da albanske opštine traže put ka EU, odvojeno od makedonskih opština. Ne bismo voleli to, ali realnost je takva – rekao je Redžepi i time doslovno stavio do znanja da se sprema scenario rasparčavanja Severne Makedonije.

Od poslanika je tražio odgovornost i istakao da je Severna Makedonija danas pred velikom raskrsnicom.

Imamo put kojim možemo da idemo zajedno kao nacija, kao zajednički organ države i dokazujući da Makedonija može da bude deo EU. Najbolji način za sve građane je da otvorimo nove horizonte prema EU i zatvorimo etnička pitanja – ukazao je.

Prema njegovim rečima, uključivanje Bugara u Ustav neće rešiti istorijska pitanja koja su otvorena između dve zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija