• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.08.2023

07:56

Premijerka Brnabić danas na Strateškom forumu na Bledu!

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Premijerka Brnabić danas na Strateškom forumu na Bledu!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić učestvovaće danas na Strateškom forumu na Bledu, u Sloveniji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Brnabić je u nedelju uveče prisustvovala večeri koju je priredio slovenački premijer Robert Golob uoči početka Strateškog foruma na Bledu.

- Drago mi je da vidim predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i što ću razgovarati sa partnerima iz regiona - navela je Ana Brnabić na Instagramu.

 

 

Večeri su, pored Brnabićeve i Goloba, prisustvovali i premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski i premijer Albanije Edi Rama.

U Sloveniji će danas početi Bledski strateški forum, koji se ove godine organizuje pod sloganom "Solidarnost za globalnu bezbednost".

Na dvodnevnom skupu je najavljeno i učešće predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, kao i specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, navedeno je na sajtu Bledskog foruma.

Forum je vodeća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Održava se svake godine krajem leta u alpskom okruženju Bledskog jezera u Sloveniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija