• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.09.2023

09:14

O ubijenim Srbima ni reč! Stejt department uputio saučešće za ubijenog albanskog policajca i pozvao na deeskalaciju!

Reuters

Politika

O ubijenim Srbima ni reč! Stejt department uputio saučešće za ubijenog albanskog policajca i pozvao na deeskalaciju!

Podeli vest

Portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio je da Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju, kako je naveo, koordinisane nasilne napade na tzv. kosovsku policiju u Banjskoj 24. septembra i pozivaju Beograd i Prištinu da se uzdrže od bilo kakvih radnji ili retorike koje bi mogle dodatno da podstaknu tenzije.

Miler je izrazio saučešće povodom smrti pripadnika tzv. kosovske policije, a ubijene Srbe nije ni spomenuo.

- Dakle, pre svega, mi najoštrije osuđujemo koordinisane nasilne napade na kosovsku policiju. Izražavamo duboko saučešće porodici narednika kosovske policije koji je nastradao na dužnosti. Počinioci ovog zločina moraju biti pozvani na odgovornost kroz transparentan istražni proces. Pozivamo vlade Kosova i Srbije da se uzdrže od bilo kakvih radnji ili retorike koje bi mogle dodatno da podstaknu tenzije i da odmah rade u koordinaciji sa međunarodnim partnerima na deeskalaciji situacije, osiguraju bezbednost i vladavinu prava i vrate se dijalogu uz posredovanje EU - saopštio je Miler na pres konferenciji, prenosi Pavlović Tuday.

U selu Banjska je u noći između subote i nedelje došlo do sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije, pri čemu su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

Na pitanje Pavlović Tuday da li će, s obzirom na to da tzv. kosovsku policiju delimično finansiraju SAD, zatražiti istragu o mogućoj prekomernoj upotrebi sile i policijske brutalnosti, posebno u svetlu prijavljene upotrebe snajpera, Miler je rekao da je video izveštaje, ali da, prema njegovim saznanjima, "oni nisu potvrđeni i da neće da govori o njima".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija