• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

29.09.2023

06:44

Kurtijevi psi rata 'overili' ranjenike: Jezivi detalji šiptarskog zuluma u Banjskoj!

Privatna arhiva/printscreen

Politika

Kurtijevi psi rata 'overili' ranjenike: Jezivi detalji šiptarskog zuluma u Banjskoj!

Podeli vest

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti u nedelju je u Banjsku poslao plaćene ubice, koje su prethodno obučavane u terorističkim kampovima, sa direktnim naređenjem da se 'ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe'!

Ti teroristički plaćenici, obučeni u uniforme takozvane 'kosovske policije', likvidirali su Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića u glavu iz neposredne blizine!

Ovo je juče saopštio Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, koji je rekao da država ima pouzdane dokaze, fotografije i izjave zaštićenih svedoka koji su prošli poligraf da se u Banjskoj dogodila likvidacija Srba koji su se prethodno predali.

Prema njegovim rečima, to je upravo razlog zbog kojeg je Priština odbila da Euleks učestvuje u ovoj akciji.

Foto: printscreen

 

 

Još jedan dokaz za ovaj strašan Kurtijev plan jeste to što Priština danima krije tela Igora Milenkovića i Bojana Mijailovića, kome je glava unakažena - cela desna strana glave ne postoji usled pucnja iz neposredne blizine!

Brutalno i mučki

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da misiji Euleks nije dozvoljeno da učestvuje u istražnim operacijama u mestu Banjska, jer Priština želi da sakrije da su Srbi ubijeni na brutalan i mučki način.

- Zašto sada svi ćute i zašto niko sem Vučića ne govori da je 'kosovska policija' sama obezbeđivala mesto incidenta i nije dozvolila Euleksu da učestvuje u tome? Zašto se Euleks nije oglasio o tome? Ja ću vam reći, Euleks nije učestvovao u istrazi 'kosovske policije' jer su želeli da sakriju dokaze i činjenicu da su Srbi mučki ubijeni! To je trebalo da se sakrije od Euleksa i nezavisne istrage! Tražimo od međunarodne zajednice i nezavisnih eksperata da izvrše nezavisnu istragu i obdukciju, uz pomoć srpskih patologa koji bi trebalo da izvrše obdukciju - kazao je Petković.

Foto: ATA Images

 

 

Prema njegovim rečima, postoje informacije da su porodice izvršile identifikaciju i da je Bojan Mijailović 'unakažen'.

- Imamo fotografije, ubijen je iz neposredne blizine, njegova glava je unakažena. Došli smo do pouzdanih informacija, dokaza, fotografija, živih reči zaštićenih svedoka šta se dešavalo. To su iskazi koji su dokazani poligrafom, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od 6 godina i 9 meseci, hladnokrvno ubijen nakon što je lakše ranjen, pao na zemlju i predao se i tako bespomoćan ubijen i overen u glavu od 'kosovske policije'. To Svečlja i Kurti žele da sakriju. Od ključne je važnosti zahtev Srbije da međunarodna nezavisna komisija sa srpskim patolozima pogleda tela i da izvrše obdukciju. Priština krije tela, važno nam je da vidimo tela i Bojana i Igora i jasno vidimo kako su ubijeni - istakao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM dodao je da će biti još toga čime će se razotkriti sve laži i prevare Prištine i onih iz međunarodne zajednice koji podržavaju Kurtija.

- Mi smo poslali Euleksu zvaničan dopis kojim tražimo da se izvrši dodatna obdukcija. Već četiri dana Priština pokušava da sakrije tela. U kontaktu sam sa porodicama ubijenih, sa Lajčakom i njegovim timom - naglasio je Petković.

Teroristi plaćenici

Prema njegovim rečima, Srbija traži da se 'kosovska policija' povuče sa severa pokrajine.

- Svečlja nije dozvolio Euleksu da bude prisutan kako bi se sakrilo i ko je u redovima 'kosovske policije' koji su došli da ubijaju Srbe. Imamo jasne i nedvosmislene dokaze da su u tim redovima bile plaćene ubice sa namerom da počiste ceo prostor i pobiju sve Srbe, a koji su imali nalog da se 'ne vraćaju dok ne pobiju Srbe'. Naš jedini zahtev svih ovih meseci jeste da Kfor bude prisutan na severu i da se povuče 'kosovska policija', koja nema šta da traži na severu, i to po Briselskom sporazumu - kazao je Petković.

Foto: Informer

 

 

Opasno! Kurti gomila 'policiju', a Kfor ne reaguje

Generalni direktor takozvane 'kosovske policije' Gazmend Hodža rekao je da je povećano prisustvo 'specijalne policije' na severu pokrajine nakon dešavanja u Banjskoj. Hodža nije izneo detalje o tome koliko su kapaciteti 'specijalne jedinice' ojačani, ali je rekao da je 'policija' u stalnoj koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

Portparol Kfora, pukovnik Andrea Galijani, na drugoj strani, kaže da ta misija nije poslala pojačanje na sever Kosova, već da su trupe koncentrisane samo u najosetljivijim oblastima.

- Nema pojačanja, trupe Kfora su koncentrisane samo u najosetljivijim oblastima - naglasio je Galijani, prenosi 'Gazeta ekspres'.

Vučić raskrinkao Ramu i Prištinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS govorio je o izjavi Edija Rame da je obeležavanje Dana žalosti u Srbiji zbog tragedije u Banjskoj pogrešno.

Foto: printscreen

 

- Srbija ima Dan žalosti zbog tragičnih događaja na KiM. Zbog smrti svih ljudi, iz ugla Ustava RS, svi su državljani naše zemlje. Srbija ima Dan žalosti i zbog trojice Srba i ubijenog policajca. To je civilizacijska, ozbiljna i odgovorna odluka. Edi Rama nije govorio istinu. Mi smo proglasili Dan žalosti zbog svih događanja i ubijenih lica. Nije prvi put da ne govore istinu. A sada ću vam reći kako izgleda to licemerje. Podsetiću vas šta se događalo pre samo osam godina, 2015. godine. Tada je došlo do velikog sukoba u Kumanovu između pravih terorista koji su tada napali Makedoniju, suverenu državu, zemlju članicu UN, poginulo je čak osam policajaca. Tada nam ni Rama niti bilo ko iz EU nije držao pridike - rekao je Vučić, pokazavši fotografije 'državne sahrane u Prištini' 2015. godine, u uniformama OVK:

- To je komemoracija svim Albancima ubijenim u Kumanovu. Puna hala, sve organizovano. I nikom ništa. I to nije kraj. Ovo je spomenik Begu Rizaju, jednom od ubijenih terorista. Toliko o njihovim principima, evropskoj budućnosti i svemu drugom...

Tri ključna pitanja o Banjskoj koja je postavio Petar Petković

* Zašto 'kosovska policija' nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska? Zašto je bilo potrebno da 'kosovska policija' sama obavi istragu, bez prisustva Euleksovih istražitelja? Šta je to što je trebalo sakriti u istrazi?
* Da li je u redovima specijalaca 'kosovske policije' bilo i plaćenih ubica obučavanih u terorističkim kampovima, čiji je zadatak bio da pobiju Srbe? Da li je zadatak tih plaćenih ubica dovedenih u Prištinu sa raznih strana bio da hladnokrvno pobiju Srbe u Banjskoj?
* Zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom? Zbog čega se Euleks ne oglašava već dva dana na naš zahtev da tim međunarodnih eksperata sa srpskim patolozima pregleda tela?



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija