• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

16:18

Protivimo se uvođenju sankcija Srbiji! Mađarski ministar poslao jasnu poruku

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Protivimo se uvođenju sankcija Srbiji! Mađarski ministar poslao jasnu poruku

Podeli vest

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da se njegova zemlja protivi uvođenju sankcija Srbiji i istakao da sankcije ne doprinose rešavanju krize.

- Mi se obično protivimo sankcijama, jer ako pogledate unazad, nećete nacći nijedan režim sankcija koji je uspeo. Uvođenje sankcija ne šteti samo onima protiv kojih se uvode sankcije, već i onima koji ih uvode. Tako je i sa sankcijama Rusiji. One su štetnije za nas, nego za Ruse, pa zašto da uvodimo sankcije zemlji koja igra ključnu ulogu u čitavom regionu - rekao je Sijarto za albanski javni servis RTSH.

On je poručio da bez stabilne Srbije, nema ni stabilnog Zapadnog Balkana i pozvao da se, umesto uvođenja sankcije, ponovo pokrene dijalog.

Istakao je da Mađarska smatra da treba voditi dijalog sa liderima Zapadnog Balkana.

- Mislim da je napredak koji su ostvarili premijer Rama i predsednik (Aleksandar) Vučić kroz svoj odnos, bio impresivan i nadam se da će oba lidera i obe zemlje dalje graditi čvrsto prijateljstvo Srbije i Albanije. Ovo snažno prijateljstvo moglo bi da posluži kao dobra osnova za dalji razvoj Zapadnog Balkana - rekao je šef mađarske diplomatije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija