• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

10:18

Fon der Lajen stiže u region! Evo kad dolazi u Beograd!

Shutterstock/Reuters

Politika

Fon der Lajen stiže u region! Evo kad dolazi u Beograd!

Podeli vest

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas počinje četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona će četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započeti danas, a osim Beograda, posetiće Severnu Makedoniju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

"Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan", saopštila je Evropska komisija.

Predsednica EK sastaće se danas u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a sutra ujutru sa premijerom Dimitrom Kovačevskim. Ona će potom otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Oči Amerike i saveznika uprte u Minsk, Lukašenko i Lavrov poslali svetu nikad snažniju poruku: ''Spremi smo...!''

Fon der Lajen će u utorak ujutru boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Tokom posete Beogradu, u utorak popodne, Fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto. Fon der Lajen će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija