• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

31.10.2023

12:21

Tihi pritisak se pojačava! Pravi se militarizovana zona na severu KiM, to ne odgovara nikome ko tu želi da živi

Reuters

Politika

Tihi pritisak se pojačava! Pravi se militarizovana zona na severu KiM, to ne odgovara nikome ko tu želi da živi

Podeli vest

Nakon svakog incidenata koje izazovu tzv. policijske kosovske snage, nažalost postoji neka svest među Srbima na severu, da su uslovi za život neizdrživi i kad pogledate, određeni broj porodica se odlučuje za selidbu u neke od drugih opština na teritoriji Srbije, kaže pravnik Milan Antonijević.

Antonijević smatra da se taj "tihi pritisak" prištinskih institucija pojačava i osnovne stvari kao što su  zdravstvena zaštita i nemogućnost dostavljanja lekova.

- Tu je i nemogućnost prenosa dinara, te stoga vi kroz prelaze koji su otvoreni ne možete da dostavite dinare na sever Kosova. To su sve pitanja na koja ljudi koji se bave severom Kosova upozoravaju i međunarodnu zajednicu. Mi smo zaista pokušali da apelujemo da se stanje normalizuje, pre svega kada je u pitanju trgovina, uklanjanja pomenutih pritisaka i neke dalje militarizacije. Vidimo da se suprotne stvari dešavaju, neke nove policijske stanice koje se prave na severu što pokazuje da se pravi jedna militarizovana zona što nikako ne odgovara bilo kome ko želi da ostane na severu i to jasno treba reći - kaže.

On ističe da se pre svega moramo baviti ekonomskim razvojem i saradnjom.

- Morate imati potpunu socijalnu, zdravstvenu i svaku drugu zaštitu. Pre svega bezbednost koja je u proteklih godinu dana i više bila u više navrata narušena i gde su se slali signali izuzetno negativnog raspoloženja prema Srbima na Kosovu - kaže Antonijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija