• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.11.2023

12:39

OPREZ: Ljuban Kovačević savetuje da ne otvarate sumnjive poruke u DM jer iza toga stoji hakerski napad!

informer.rs

Politika

OPREZ: Ljuban Kovačević savetuje da ne otvarate sumnjive poruke u DM jer iza toga stoji hakerski napad!

Podeli vest

Sigurnost na internetu je postala izuzetno važna tema, posebno u svetlu trenutnih događanja.

Najveći balkanski IT stručnjak, Ljuban Kovačević ovim putem istaknao je ozbiljnost lančanih hakerskih napada koji su se odvijali u Srbiji i koji se odvijaju upravo, a koji su bili izvedeni od strane turskih hakera. Prva meta ovih napada bila je naša poznata ličnost, Ema Radujko, a zajedno s njom, mnoge druge javne ličnosti postale su žrtve ovih napada.

Kroz zajedničke napore i angažman sa kompanijom Meta najveći IT stručnjak Ljuban Kovačević uspeo je preseći lanac ovih hakerskih napada i sprečiti ozbiljne posledice po sigurnost online prisustva mnogih korisnika. Ova situacija služi kao podsetnik na važnost sigurnosnih mera koje svi trebamo preduzeti kako bismo se zaštitili od takvih napada.

Ovom prilikom, kao IT stručnjak, želim da upozorim sve korisnike interneta na nekoliko ključnih saveta kako biste zaštitili svoje online prisustvo:

Prvo, nikada ne otvarajte email adrese ili linkove koji vam dolaze od nepoznatih pošiljaoca. Sumnjive poruke mogu sadržavati zlonameran softver ili pokušavati da ukradu vaše lične podatke.

Drugo, budite izuzetno oprezni kada su u pitanju direktne poruke (DM) na Instagramu ili drugim društvenim mrežama. Nikada ne otkrivajte svoje lozinke ili lične informacije putem DM poruka koje dolaze od osoba koje tvrde da su zvanična podrška. Prava podrška nikada neće tražiti takve informacije na taj način.

Takođe, redovno ažurirajte svoje lozinke i koristite jake, jedinstvene lozinke za svaki online nalog. Aktiviranje dvofaktorske autentifikacije (2FA) gde god je to moguće predstavlja dodatan sloj sigurnosti.

Sigurnost na internetu je odgovornost koja se odnosi na sve nas. Pozivam sve korisnike da preduzmu ove korake kako bi zaštitili svoje online prisustvo od potencijalnih pretnji. Hvala vam što ste obratili pažnju na ovo upozorenje i što ste svesni važnosti online sigurnosti. - rekao je Ljuban Kovačević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija