• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kosovoonline

12.12.2023

16:42

Porodica Slađana Trajkovića uputila molbu međunarodnim faktorima! Imaju jedan zahtev!

Tanjug

Politika

Porodica Slađana Trajkovića uputila molbu međunarodnim faktorima! Imaju jedan zahtev!

Podeli vest

Advokat Dejan Vasić rekao je da je danas svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu i Metohiji uputio molbu, kojom je zatražio da se njegovom branjeniku, uhapšenom Slađanu Trajkoviću, omogući da se brani sa slobode.

Vasić je istakao da će Slađanova porodica celokupnom svojom imovinom garantovati da će se on učestvovati u postupku.

- Ja sam danas u ime porodice Sladjana Trajkovića koji je optuzen da je navodno izvršio delo ratnog zločina podneo jednu molbu koju sam uputio svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu, počev od šefova Umnika,Oebsa preko svih relevantnih ambasada u Prištini i medjunardonim pregovaračima, Miroslavu Lajčaku, Đuzepu Borelju i Gabrijelu Eskobaru, samo sa jednom molbom da se, koliko god je to moguće, i koliko oni imaju autoriteta, Sladjanu omogući odbrana sa slobode. Njegova porodica je spremna da celokupnom svojom imovinom garantuje da ce učestvovati u postupku, a Sladjan je snažno motivisan da pred prištinskim sudom dokaže svoju nevinost - poručio je Vasić.

Podsetimo, Slađan Trajković bio je pripadnik takozvane kosovske policije koji je zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju početkom novembra prošle godine.

Uhapšen je pre godinu dana i optužen za ratni zločin i od tada se nalazi u pritvoru u Podujevu.

Tokom boravka u pritvoru njegov advokat i porodica su više puta isticali da se Trajković nalazi u jako lošem zdravstvenom stanju i da mu je naophodno bolničko lečenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija