• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

21:10 >> 23:01

Bulatović u "Hit tvitu": Ponosni smo na Vučića što je primio Maricu i zbog poruke koja je poslata svim ženama u Srbiji!

Informer

Politika

Bulatović u "Hit tvitu": Ponosni smo na Vučića što je primio Maricu i zbog poruke koja je poslata svim ženama u Srbiji!

Podeli vest

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na društvenim mrežama.

Gosti u studiju kod Verice Bradić večeras su Dejan Bulatović, narodni poslanik, Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa i Aleksandar Apostolovski, novinar Politike.

Gledaoci u toku emisije mogu da glasaju za predloge na Fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit.

Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Predlog broj 1 - Nova porodilišta

 

 

 

 

 

Bulatović je rekao da je ceo Šid ponosan na Aleksandra Vučića što je primio Maricu i zbog poruke koja je poslata svim ženama u Srbiji.

- A ovi iz opozicije, koji pljuju po svemu, a u Srbiji se nikada nije ovoliko ulagalo u zdravstvo. Ovo je poruka države da niko ne sme da bude ugrožen, posebno žene i porodilje - rekao je Bulatović.

Kako kaže, ti iz opozicije imali su priliku da urade nešto za zdravstvo i nisu ništa uradili.

Bajatović je rekao da uvek postoji neko ko blati svoju profesiju. Dodaje da je Vučić uradio odličan potez kao predsednik kao i da je problem otvoren na zdrav način.

- Žalbe postoje godinama unazad, ovo nije prvi put. Budimo pošteni, lako ćemo omalterisati zgrade, ali moramo se pozabaviti i nosiocima znanja. Mnogo se dežura. Treba poseban i psihički tretman za te ljude. Imamo politiku da ulažemo u natalitet, da zadržimo ljude ovde. Deca su nam najveće bogatstvo i ako se već pokrenula društvena priča, treba da vidimo da li treba neke drugačije procedure da uvedemo - rekao je Bajatović.

Apostolovski je rekao da je ovo jedan tragičan slučaj, i kako ona tvrdi za to je okrivila lekara koji se kako navodi, užasno ponašao.

- Postoje odgovorni ljudi i nadležni koji treba da uvedu u red zdravstvene ustanove, a zatim i da se lekari ponašaju kao ljudi. Ukoliko je ovo zaista tačno, što ćemo da vidimo nakon istrage, onda je to jezivo. Ali zaključivati na osnovu ovog slučaja ne bi bilo korektno ali ni istinito - rekao je Apostolovski.

Kako kaže, želi da napomene da to što je Vučić primio ovu ženu, da je jako dobro i zbog nje same, da bude koliko toliko mirnija i da bude hrabrija i na dalje, ali takođe, smatra da sistem treba da radi po automatizmu i profesionalno.

Bajatović je rekao da je svaka žena pred porođaj u strahu. Dodaje da mora da ima uvek adekvatnu informaciju i da bude relaksirana i sigurna.

Bulatović je rekao da je ovde poenta da je Vučić ljudski hteo da primi tu ženu, a da je opozicija politizovala celu tu stvar. Dodaje da je Vučić stavio tačku na tu priču i poslao poruku građanima, novinarima i institucijama.

Predlog broj 2 - A, Đilas ponovo preti

 

 

 

 

 

 

 

 

Apostolovski je rekao da je zanimljivo da čovek koji je toliko dugo u marketinškim poslovima, ne ume sebe da izreklamira. Dodaje da je možda talentovan za biznis, ali očigledno da mu vrsta uređivanja i želje za uređivanjem ne može da opstane ako se bavite politikom.

- Njegov politički neuspeh koji već dugo traje, čini mi se da je upravo rezultat takvog rigidnog ponašanja i prema medijima i prema svima - rekao je Apostolovski.

Kako kaže, građani su ti koji to dobro prepoznaju, tako da, kada pogledamo ove priloge i ponašanje gospodina Đilasa sa koleginicama, možemo samo da se zapitamo šta bi se dogodilo ukoliko bi on kojim slučajem došao na nekakvu javnu funkciju.

Bajatović je rekao da je suština da je njemu žao što nije bilo 6. oktobra.

Dodaje da sa jedne strane imamo čoveka koji ima program, predsednika Vučića, a sa druge, ove koji nemaju nikakvu politiku i čime očekujete da se služe nego nezadovoljstvom.

- Njega izbori u Beogradu ne zanimaju, već samo da naprave nestabilnu Srbiju, kako bi došli na vlast - rekao je Bajatović.

Bulatović je rekao da ta frustracija nije samo prema novinarkama, već i medijima i političarima.

- Prvo čovek je nekulturan, nema ljudsko ponašanje, ono koje se nosi iz kuće. Ona kada se pomene predsednik Vučić odmah krene da govori nepristojno. On je jako bahat, manipulator, koristi sve što može a u svrhu da dođe do cilja - rekao je Bulatović.

Kako kaže, on kada se ovako ponaša, znači da gubi tlo pod nogama, sada želi da izvuče ljude na ulicu i da demonstrira nasilje.

- On ima toliko neshvatljivu mržnju prema Aleksandru Vučiću. Jednoga dana će se na fakultetima izučavati ta mržnja koja je toliko velika. On je u mom dvorištu tukao psa pesnicama. On je tukao i svog tasta - rekao je Bulatović.

Kako kaže, on je nasilnik i okupio je oko sebe ljude koji su skloni nasilju.

Apostolovski je rekao da je Đilas napao više kolega, što smatra da je jedno klasično nepoznavanje medija i pokazivanje činjenice da je suočen sa svojom političkom izvesnošću.

- Videćemo, koliko sam čuo od prijatelja, čini mi se da Đilas neće prihvatiti poslanički mandat, a odbiti mesto poslanika u Parlamentu nije svejedno - rekao je Apostolovski.

Kako kaže, čini mu se da je suočen sa 11 godina pokušavanja da bude lider opozicije, ali bezuspešno.

- Čini mi se da je došao do toga da je ujedinjio Hila i Harčenka, čini mi se da je Srbija jedino mesto gde Rusi i Amerikanci imaju istu ocenu i opozicije i vlasti, što je fenomen - rekao je Apostolovski.

Bulatović je rekao da što se tiče napada na američkog ambasadora, govori koliko su oni politički nepismeni i diplomatski nevaspitani.

- Oni su ljuti na Ameriku, jer ona ne podržava Dragana Đilasa i opoziciju, već politiku Aleksandra Vučića, koji ima politiku mira i stabilnosti u našoj zemlji - rekao je Bulatović.

Kako kaže, ovo što radi Marinika, radi i Đilas. On, dodaje, samo pošalje poruku, uradi to i to .

- Jedini političar koji je prevazišao Mariniku u lažima i aferama jeste Dragan Đilas - rekao je on.

Predlog broj 3 - Embargo Biković

 

 

 

Bajatović je rekao da nije važno samo šta se priča, već i ko priča. Dodaje da u ovoj globalnoj preraspodeli sveta traži se određeni narativ.

- Što ne valja BIković? Šta je pogrešio? Da li je podržao agresiju? Da li je bilo šta uradio što bi moglo da se ospori, šta im ne odgovara? - rekao je Bajatović.

Kako kaže, ovde se radi o tome da je Biković samo posledica narativa koji je napravljen ne samo za Srbiju, već nečega što moraju da podržavaju svi političari u Evropi.

Apostolovski je rekao da se radi o najnagrađivanijoj i najgledanijoj trenutno seriji. Ona, kako kaže, govori o beloj i bogatoj klasi Amerike i demonima koji ih progone.

- Serija je sjajna i kritična. Ima elemente i psihološkog horora i izučava se sa svih aspekata - rekao je Apostolovski i dodao:

- Biković je najpopularniji glumac u Rusiji i kada su to shvatili odmah je krenuo napad na njega sa društvenih mreža.

Kako kaže, što se tiče političkog marketinga, ovo je MIlošu Bikoviću "palo sa neba".

Bulatović je rekao da, kada je u pitanju Biković, da je to jedan sjajan glumac i jedan od najtalentovanijih koje imamo iz te generacije.

- Ovo je iskorišćeno da bi pogoršalo odnose između Srbije i Rusije , jer smo mi jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji - rekao je Bulatović.

Kako kaže, Srbija ima fantastičnu politiku, i odličan balans. Dodaje da vodimo politiku koja je u interesu Srbije i po prvi put imamo predsednika i Vladu koja se samo rukovodi srpskim interesima.

Apostolovski, komentarišući dešavanja na Kosovu, rekao je da Kurti ide u pravcu eskalacije. Dodaje da pokušava da dovede do bilo kakvog komflikta na Kosovu.

- Vučić se tu racionalnu ponaša, on shvata igru Kurtija, a čini mi se da to shvataju i pomenuta dvojica ambasadora - rekao je Apostolovski.

Kako kaže, interesantno je da Đilas i Tepić napadaju američkog ambasadora a ne ruskog. Dodaje da je to za jednu dublju analizu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija