• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

11:21

Maja Gojković o divljanju đilasovaca u Skupštini: Opozicija je dostigla novi nivo nipodaštavanja parlamenta

Marko Đoković

Politika

Maja Gojković o divljanju đilasovaca u Skupštini: Opozicija je dostigla novi nivo nipodaštavanja parlamenta

Podeli vest

Članice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maje Gojković poručila je da je zgrožena nasiljem u Skupštini Republike Srbije od strane predstavnika opozicione liste koja se tobože bori protiv nasilj

Kao nekadašnji predsednik Narodne skupštine svesna sam da nije prvi put da opozicija pokazuje nepoštovanje prema institucijama i državnim simbolima, ali odluka da zakletvu ne polože pred građanima Srbije u Parlamentu, onako kako to naš Ustav nalaže, već u hodnicima, je novi nivo nipodaštavanja najviše zakonodavne institucije, a time i svih građana Srbije. 

Ovakvim političkim predstavama ne samo da pokazuju da ne prezaju ni od čega, već potvrđuju da je jedini cilj da bace ljagu na našu državu, da pokušaju da obesmisle državne institucije i da se uprkos nespornim izbornim rezultatima, mimo volje građana, domognu vlasti i da ponovo kao do 2012. godine sprovode pogubnu politiku pljačke države, ostavljajući ljude bez radnih mesta, Skupštinu bez umetničkih dela, a Srbiju bez fabrika, ustanova kulture, škola i puteva. 

Pored svakodnevne kampanje koju vode protiv predsednika države Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke pokušavajući bezuspešno da diskredituju sve političke neistomišljenike, ovakvim ponašanjem pokazali su i da očigledno misle da Narodna skupština i instutucije postoje zbog njih i njihovih prohteva, a ne zbog interesa građana Republike Srbije.

Svim časnim i odgovornim narodnim poslanicima koji su izabrani voljom građana čestitam polaganje zakletve, a građanima Republike Srbije konstituisanje Narodne skupštine i novi saziv Parlamenta, u uverenju da će donositi mudre i odgovorne odluke u izazovnim vremenima koja su pred nama. Istovremeno duboko verujem da će sve institucije Republike Srbije, uprkos pokušajima opstrukcije nastaviti i u naredne četiri godine da rade u najboljem interesu naše zemlje i našeg naroda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija