• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2024

11:13

Cela Srbija ujedinjena u stavu - Vučić je rekao dugo prećutkivanu istinu: Partizan i Crvena zvezda ne bi postojali bez države!

Reuters

Politika

Cela Srbija ujedinjena u stavu - Vučić je rekao dugo prećutkivanu istinu: Partizan i Crvena zvezda ne bi postojali bez države!

Podeli vest

Urednik lista "Danas" Vladimir Živanović potvrdio je danas reči predsednika Srbije - da sportski klubovi Partizan i Crvena Zvezda ne bi postojali bez države.

- Vi imate momenat gde najvijači Partizana vređaju predsednika Vučića, a navijači Zvezde na vređanje Vučića odgovaraju "vi ste državni projekat". A i jedni i drugi su državni projekat. Druga, vrlo bolna istina, je ta da taj Željko Obradović ne bi bio u Partizanu, da neko iz vrha države, a znamo ko, nije rekao "dajte novac Partizanu, hoćemo od njih da napravimo da budu egal sa Zvezdom" - rekao je Živanović. 

- Partizan i Zvezda imaju već nekoliko godina unazad možda i najskuplje timove u istoriji i činjenica je da za to trebaju ozbiljne pare. Mi smo država sa šet i po miliona stanovnika, uporedite nas sa nekim drugim državama, recimo Hrvatska koja je u EU, zašto drugi nemaju takve klupske budžete u košarci, a mi imamo? Vrlo jednostavno, zato što država daje. 

Ovo je samo još jedna potvrda da je predsednik Srbije tokom gostovanja na TV Prva pre nekolio dana rekao jednu dugo prećutkivanu istinu!

Vučić: Partizana i Zvezde ne bi bilo da nema države

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sportski klubovi Partizan i Crvena Zvezda ne bi postojali bez države i istakao da ni jedan klub u Evropi, ne samo u Evroligi, nema toliku podršku koliko imaju Partizan i Crvena Zvezda od države.

- Kada kažemo države, govorimo o novcu, direktno od države, Republike, preko Košarkarskog saveza, preko Grada Beograda - rekao je on za TV Prva.

- Plaćamo enormne sume novca. Na to dodajte da dobijaju po tri puta nižoj ceni halu Arena nego što je tržišna, dodajte i sve otplate i moguća odlaganja, izlaženja u susret za porez, kao i privatnike kojima država kaže neretko da podrže klub za koji uopšte i ne navijaju - rekao je Vučić.

On je rekao i kako se plaćaju porezi, navodeći da država klubovima da pare, a onda oni sutradan uplate to što smo im je dato, samo što narodu neće to da kažu.

- Hoćete da vam kažem i objasnim zašto? Zato što mi nemamo uređene odnose i nemamo privatne klubove - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

 

Dodao je da Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu u fudbalu da nije države, a da u košarci država plaća evroligašku licencu za oba kluba.

Prema njegovim rečima, Zvezdi nije plaćena 2014. godine ta licenca i oni tada nisu igrali u Evropi, ali im je nakon toga plaćena, kako je rekao, četiri ili pet puta.

- Ne bi postojali bez države i nemojte da vas lažu da su uspešni, od svih onih velikih akcija od skupljanja para za poreze - dinara nisu uplatili. I to vam životom garantujem, na današnji dan, pogledao sam papire, dužni su skoro šest miiona evra, Zvezda 1,2 miliona evra za poreze u košarci - rekao je predsednik. 

On je naveo da mu govore "Vučiću pe*eru" zato što je jedini koji sme da im se suprotstavi i da kaže narodu istinu. 

On je dodao i da su za poslednjih oko šest godina košarkaški klubovi dobili ukupno preko 50 miliona evra. 

- I to samo košarka, kada dodate fudbal to su stotine miliona evra, bar toliko. Samo da imate u vidu, sve to radimo da bi oni podigli ugled Srbije, ali uvek kuknjava. Ni jedan španski, ni grčki, italijanski, ni jedan klub nema tolike pare od svoje zemlje kao što imaju Partizan i Crvena Zvezda - rekao je predsednik.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija