• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2024

11:51

Premijerka zagrmela: Tvrdnje KRIK-a su pokušaj destabilizacije zemlje! To nema nikakve veze sa istraživačkim novinarstvom, to je spin za njihove političke potrebe!

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Politika

Premijerka zagrmela: Tvrdnje KRIK-a su pokušaj destabilizacije zemlje! To nema nikakve veze sa istraživačkim novinarstvom, to je spin za njihove političke potrebe!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Bukureštu da je razočarana određenim ogranizacijama civilnog društva, jer su ispostave određenih političkih partija i stranih službi, kao i da tvrdnje Krika u vezi sa Aleksandrom Vučićem nemaju nikakve veze sa istraživačkim novinarstvo, već su pokušaj destabilizacije zemlje i velika sramota

- Ja sam najviše razočarana određenim organizacijama civilnog društva koje treba da budu upravo organizacije civilnog društva samim tim objektivne, balansirane, nepristrasne, a mnoge te organizacije su kod nas postale ispostave određenih političkih partija i političkih pokreta što je nefer prema građanima Srbije. Takođe sam razočarana tim trendom i što takozvani istraživački novinari ili istraživački mediji isto to rade, jer su oni u stvari ispostave određenih političkih partija, kao i određenih stranih službi - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže da je tako Krik, koji je direktno pre par godina stavio metu na čelo  Danilu Vučiću kada su ga povezivali sa različitim klanovima, rekao da javnost sumnja da je neki Oskar iz Skajp prepiski ili poziva ili kako god, da je to Aleksandar Vučić, to niko u Evropi ili nijedan istraživački medij na svetu, da je zaista istraživački ne bi nikada sebi da dozvoli. 

- Nikada. Zato što u sledećoj rečenici oni kažu da ne postoji nikakav dokaz. Mi ne možemo da potkrepimo tu sumnju. Mi to mislimo. Zato što je to neko ko je navodno bio iznad ministra unutrašnjih poslova, ali to ne može biti premijerka, nego je to Aleksandar Vučić. Znači nisam ja, nego je on i ako sam ja iznad ministra unutrašnjih poslova, a Aleksandar Vučić tek tamo negde gore, pa vi u stvari targetirate tačno onoga koga želite da targetirate - navela je premijerka.

Foto: printscreen

 

Naglasila je da to nije javnost, nego to rade upravo oni.

- A javnost to ne misli. Javnost nema takvu sumnju. Javnost zna ko je Aleksandar Vučić i zna da tako nešto nikada ne bi moglo da se veže za ime Aleksandra Vučića. Pritom da vam kažem, ako pričate već o tome da to dolazi iz Francuske, šta vi mislite da ti Francuzi onda da imaju takva saznanja ne bi direktno išli protiv predsednika Republike Srbije? Nego vi uzimate, spinujete to za vašu korist i za vaše političke potrebe, a onda se ogrnete plaštom istraživačkih novinara i pokušavate da pravite time tu priču koja je brutalna laž - navela je ona.

Kako je rekla, to je mešetarenje i destabilizacija u Srbiji, ali i ogromna sramota.

- A svi oni koji zaista žele ili pretenduju da budu istraživački mediji ili jesu istraživački mediji treba da se ograde od svega toga i da kažu da je to sramota i da je to pre svega uništavanje istraživačkog novinarstva koje postoji svakako u svetu i svakako u Evropi, ali to nije Krik - rekla je Brnabić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15