• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2024

19:30

Obećavam da ću dati sve od sebe i raditi u interesu Srbije! Brnabić o tet-a-tet sastanku sa predsednikom Rumunije

TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Politika

Obećavam da ću dati sve od sebe i raditi u interesu Srbije! Brnabić o tet-a-tet sastanku sa predsednikom Rumunije

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas boravi u Bukureštu, gde je održala bilaterlani sastanak sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom u predsedničkoj palati

Predsednica Vlada Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na prvom danu Kongresa EPP.

Pred početak imala je srdačan susret sa Ursulom fon der Lajen.

- Rumunija stoji sa Srbijom po pitanju KiM, i taj stav se neće promeniti. Nastavljamo da radimo. Mnogo zanimljivih projekata sa Rumunijom, o kojima će biti reči u narednim danima. Nadam se da će predsednik Rumunije uskoro doći u posetu Srbiji - rekla je ona.

Upitana da prokomentariše odluku o tome da ona bude kandidat za predsednika Narodne Skupštine, Brnabić je rekla da je za nju bila najveća čast da radi rame uz rame s Vučićem.

- Emotivno veče za mene, meni je bila najveća moguća čast u životu da budem na čelu vlade, najveća čast da radim rame uz rame sa predsednikom Vučićem, radili smo kao tim. Nikada se nismo plašili da sanjamo velike snove. Za mog naslednika, to je vizija, sedite, radite, pritisak svaki dan, nije to neka metafizika, radite svaki dan od jutra do sutra, ne plašite se ničega, jak tim, jaka vizija, to već sve imamo, samo rad, rad, pričajte sa ljudima, poštujte ljude. Naša zemlja ima mnogo dobre ljude - kaže Brnabić i dodala:

- Nadam se vrlo brzo sednici parlamenta, što se brže formira i da se nastavi sa radom, hvala mojoj stranci, SNS na svemu. Ukazali su mi to poverenje da budem predsednik Skupštine, to je moj orden. Volela bih da druge stranke u Srbiji uče od SNS u tome da daju šansu ljudima, ne mora neko da bude član stranke.

Povodom toga što će ona biti kandidat za predsednika Narodne Skupštine premijerka je istakla da će morati mnogo da uči.

- Ja ne mislim da će nova funkcija biti laka, moram mnogo da učim, počinjem da učim od večeras, uvek je dobro razumeti da ne znate sve, da treba da se usavršavate, ali ja obećavam da ću dati sve od sebe i da ću raditi u interesu Srbije - rekla je ona.

Iz kabineta premijerke saopštavaju da je sastanak bio dobar i da je Rumunija još jednom potvrdila podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Johanis je rekao da je Rumunija spremna da pomogne Srbiji na evropskom putu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija