• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2024

12:00

Kurti opet vređa i teroriše: Srbija agresivna i ljuta, moramo da budemo oprezni

EPA

Politika

Kurti opet vređa i teroriše: Srbija agresivna i ljuta, moramo da budemo oprezni

Podeli vest

Premijer lažne države Aljbin Kurti poručio je da je "Srbija agresivna i ljuta", ali da to tzv. Kosovo čini opreznim, pa i uplašenim.

Kurti je to rekao na otvaranju Centra za obuku za sajber bezbednost na tzv. Kosovu, ističući da je svestan bezbednosnog rizika na Balkanu i Evropi.

- Imamo jasnu pozadinu jer je naš severni sused agresivan i ljut, a to nas čini opreznim, ali i uplašenim. Sukobi nisu međuetnički, nije etnička razlika ono što izaziva sukob, već autokratija u Beogradu koja je povezana sa Moskvom. Uvek smo upozoravali da su nedemokratske države u našem regionu, ne samo na istoku Evrope, opasnost po bezbednost i mir. Ali to naravno niko ne može tako temeljno i duboko da zna kao SAD. Ono što radimo je da se pripremamo onoliko koliko možemo i znamo, zato smo otvorili ovaj Državni centar za sajber bezbednost gde će se održavati obuka stručnjaka - rekao je Kurti.

On se dotakao i ulaganja u tzv. KBS.

- Imao sam čast da zajedno sa komandantom KBS obiđem 15 multifunkcionalnih kamiona nemačke kompanije koje smo već uključili u KBS. Od tog broja, deset smo kupili iz državnog budžeta, a pet  su donacije. Putem ovog partnerstva koje stvaramo, nepovrediv je teritorijalni integritet, suverenitet i bezbednost građana - rekao je Kurti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija