• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2024

16:02

Kurti glavna pretnja bezbednosti i stabilnosti regiona! Petković: Njegova opsednutost Vučićem je patološka!

Reuters/Tanjug/EPA

Politika

Kurti glavna pretnja bezbednosti i stabilnosti regiona! Petković: Njegova opsednutost Vučićem je patološka!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas besmislenim i ciničnim stalno nastojanje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da u Beogradu traži izgovore za militarizaciju pokrajine i sistematsko ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda, jer, kako je rekao, svima je jasno da su Kurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona.

-Ono što Kurti i njegovi ideološki istomišljenici rade srpskom narodu na KiM proističe iz najogoljenijeg šovinizma i ničim izazvane mržnje, na koju Beograd nikada nije odgovarao mržnjom i pretnjama, već isključivo na uzdržan i odgovoran način, uporno gaseći požare koje Kurti nastoji da raspali - navodi se u saopštenju Petkovića.

On je dodao da u Kurtijeve bajke o, kako kaže, ljutoj i agresivnoj Srbiji ne veruju ni sponzori prištinskih separatista, jer Srbija je i političkim i ekonomskim rezultatima pokazala da je uspešna država i osovina napretka čitavog regiona.

Petković ističe da svakodnevni napadi na Srbe i njihovu imovinu na KiM nisu reakcija, jer se u centralnoj Srbiji prema Albancima ili pripadnicima bilo koje druge nacionalne grupe ne postupa na taj način.

-Tako da Kurtiju oružje i tzv. Kosovske bezbednosne snage nisu potrebni da bi se branio od pretnji iz Beograda, već da bi u delo sproveo svoj plan etničkog čišćenja južne srpske pokrajine. Živimo u vremenu kada narodi našeg regiona teže saradnji i žele prosperitet i predvidljivu budućnost, a jedina prepreka izgradnji takvog regiona jeste upravo Kurti i njegov maligni politički uticaj - ocenio je Petković.

Foto: ATA Images

 

On smatra da je glavni motiv Kurtije politike strah od uspešne politike, što, kako navodi, on otvoreno priznaje.

-Kurtijeva opsednutost predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem je patološka, a iza nje se krije strah jednog malog separatiste od uspešne Srbije i njenog predsednika koji svakodnevno dokazuje kako se mudrom politikom, odgovornošću i vrednim radom mogu preokrenuti tokovi istorije. Albanski separatisti nisu mogli da dobiju težeg i izazovnijeg protivnika, jer Vučićeva životna i politička misija jeste uspešna Srbija – a to je košmar i za albanske separatiste i za sve druge balkanske političke lovce u mutnom - poručio je Petković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija