• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2024

12:52

Informer saznaje: Tužiteljki Božović oduzeto vođenje istrage u slučaju ubistva MMA reprezentativca Stefana Savića

ATAIMAGES

Politika

Informer saznaje: Tužiteljki Božović oduzeto vođenje istrage u slučaju ubistva MMA reprezentativca Stefana Savića

Podeli vest

Rukovodstvo Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je donelo odluku da se zbog narušenog poverenja javnosti od tužiteljke Milene Božović oduzme vođenje istrage protiv V.G. i M.D. osumnjičenih za krivično delo Teško ubistvo, odnosno brutalno ubistvo MMA reprezentativca Republike Srbije S.S. i teškog ranjavanja S.M.

Odluka je, kako saznajemo, doneta iz razloga gostovanja tužiteljke Božović 13. marta 2024. godine u jednoj emisiji tajkunske televizije, u kojoj je između ostalog u najavi emisije predočeno kako se ovaj predmet navodno zloupotrebljava za obračun sa “nepodobnom tužiteljkom”, a ova teza je potencirana i tokom emisije.

Takođe, i zbog navoda u jednom dnevnom listu od 26. februara 2024. godine o tome da javni tužilac Milena Božović nije izašla na uviđaj gore pomenutog brutalnog ubistva, kao i zbog propusta prilikom predlaganja pritvora za osumnjičene koji su u bekstvu.

Naime, tužiteljka je najpre predložila sudu da osumnjičenima odredi pritvor samo iz razloga opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, što je ispravljeno intervencijom rukovodstva VJT u Beogradu jer egzistiraju sva četiri zakonska osnova za pritvor.

Nakon intervencije rukovodstva, pritvor je predložen i zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke i zbog uzmenirenja javnosti, te visine zaprećene kazne za ovo krivično delo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija