• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2024

21:54

Eskobar uputio jasnu poruku: EU za 19. mart sazvala sastanak Petkovića i Bislimija

EPA

Politika

Eskobar uputio jasnu poruku: EU za 19. mart sazvala sastanak Petkovića i Bislimija

Podeli vest

Evropska unija sazvala je za 19. mart sastanak za dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, potvrdio je danas u Prištini izaslanik Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Nakon sastanka sa Aljbinom Kurtijem, rekao je da očekuje da vlada tzv. Kosova bude fleksibilna na ovom sastanku.

- On (Kurti) mora da prizna da naši odnosi sada imaju neke izazove, a ti izazovi su zbog tretmana srpske manjine na Kosovu. To je hitno humanitarno pitanje koje se mora odmah rešiti. Nadam se da je vlada pristala da bude fleksibilna u ovim razgovorima u dijalogu u utorak. U međuvremenu, čestitao sam premijeru na odluci koju je doneo u vezi sa Dečanima. Bila je to teška odluka, ali ispravna - rekao je Eskobar.

Foto: EPA

 

 

Eskobar je rekao je da je imao dobar razgovor Kurtijem i dodao da je odluka Centralne banke o dinaru izazvala teškoće za neke građane zemlje.

- Nadam se da će vlada biti fleksibilna u diskusijama u dijalogu u utorak, u vezi sa uredbom CBK--  rekao je Eskobar, dodajući da odluka CBK otežava život građanima Srbije na Kosovu i da su SAD zabrinute zbog toga.

U međuvremenu, Kurti je rekao da odluka CBK neće biti poništena, ali je Eskobar nakon sastanka u danas rekao da mu je on obećao da će razmotriti neke od njegovih predloga koji se odnose na ovo pitanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17