• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

16.03.2024

10:17

Novi skandal Bojane Savović! Umrla dva pritvorenika, tužiteljka nije naložila obudkciju

ATA Images/Printscreen

Politika

Novi skandal Bojane Savović! Umrla dva pritvorenika, tužiteljka nije naložila obudkciju

Podeli vest

Tužiteljka Bojana Savović našla se u centru još jednog skandala.

Kako Novosti saznaju, pre nedelju dana na njenom dežurstvu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu su preminula dva pritvorenika koja su bila u specijalnoj zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu.

Savovićeva nije naložila obdukciju i ako je u obavezi bila da to uradi. Izvori za medije su iz Instituta za sudsku medicinu i iz pravosuđa rekli da se tako nešto nije dogodilo nikada.

Pravilo je da se lica koja su lišena slobode i koja se nalaze u pritvoru nalaze u posebnom režimu i u slučaju da neko premine, dežurni tužilac daje nalog da se obavi obdukcija sa toksikologijom kako bi se utvrdio uzrok smrti. Takva praksa je bila ustanovljena od strane još istražnih sudija a kada se prešlo na tužilaćku istragu od 2013. to je bilo pravilo. Zašto nije naložena obdukcija biće najverovatnije pitanje za disciplinske organe tužilaštva, navodi izvor za medije.

Da podsetimo, Bojana Savović je javnosti postala poznata kao tužiteljka koja je koristila službeno vozilo tužilaštva za organizovani kriminal kojim je upravljao njen suprug zaposlen kao vozac u Tok-u, koji ga je koristio mimo posla za privatne svrhe.

Savovićeva se ne retko hvalila dobrim kontaktima u stranim ambasadama i da joj niko ništa ne može zato što je članica Ceprisa i Proglasa.

Nakon ove zloupotrebe vozilo je njenom suprugu oduzeto, a ona se priključila političkom pokretu Proglas. Njena izjava na političkim tribinama kao sto su "car je go" pozivanje na blokadu puteva, nazivanje pojedinih medija režimskim i to sa pozicije javnog tužioca izazvalo je osudu struke. Nažalost, dok ne prorade disciplinski organi  tužilaštva ovakvo ponašanje, bez sankcionisanja dovešće do totalne devastacije vladavine prava, navodi naš izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija