• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.07.2024

17:46

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Masha Bandjur

Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Podeli vest

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

U tom govoru Braunović iz SPS, se žestoko obrušio na vlasti Srbije. Apsurd se sastoji u tome da je upravo Braunović visoko u vlasti Srbije, već 15 godina. Tadićev i Đilasov režim ga je 2010. godine, postavio za direktora „Srbijašuma“ i od tada je Braunović na vlasti. Sada je i poslanik SPS. Dodatni apsurd se sastoji i u tome da je Braunović član Glavnog odbora SPS, a istovremeno je predsednik političkog udruženja – stranke „Naša Drina“. Upravo je Braunović 7.2.2022. godine najavio da udruženje “Naša Drina” izlazi na predstojeće izbore. Predsednik „Naše Drine“ Igor Braunović je tada rekao: „Želim da predložim da se Udruženje ljubitelja prirode Naša Drina uključi u predstojeće izbore“. Kao što vidite, „Naša Drina“ je politička organizacija zakamuflirana kao „udruženje ljubitelja prirode“.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

U svom sramnom govoru na planini Bobiji, Igor Braunović koji se predstavlja kao „četnički vojvoda sa Bobije“ (četnik, a socijalista, bivši komunista!?!) je rekao: “Vekovi braćo i sestre prolaze, a ne menja se ništa. I dalje svi rade protiv ove naše zemlje i ovog našeg naroda udruženi. Ovo je jedna od retkih slobodnih srpskih teritorija u Srbiji danas. Ne mogu danas sa ovog mesta da ne pošaljem nekoliko poruka, našim takozvanim domaćim saveznicima. Neće moći iz svojih fotelja da vređaju i ponižavaju nas… Da poručim… od litijuma do litija tanka je linija, vodite računa šta radite. Drinu ćemo braniti životom. Borba nije prošla, i danas vodimo iste bitke. Zato braćo i sestre u borbu, sloboda ili smrt. A ja vam obećavam da ću vrlo skoro sići tamo gde oni misle da ne smem, i presuditi onima koji mi sude. Živela Velika Srbija“.

Kome će presuditi Braunović?

Kome preti Igor Braunović? Kome će „presuditi“? Zna se šta znači „presuditi“ nekome – to znači ubiti nekoga! Koga želi da ubije Braunović? Gde će to „sići“ Braunović, gde je to mesto gde „oni“ misle da Braunović ne sme da dođe? I ko su to „oni? Ponavljam, Braunović je 15 godina generalni direktor „Srbijašuma“! Da li Braunović misli da treba da bude doživotni direktor „Srbijašuma“? Da li Braunović smatra da treba da ubije onoga koga smatra odgovornim za slučaj da više ne bude direktor „Srbijašuma“? Braunović kaže: „A ja vam obećavam da ću vrlo skoro sići tamo gde oni misle da ne smem, i presuditi onima koji mi sude“. I opet pitam, kome će presuditi Igor Braunović? Da li Braunović preti predsedniku Vučiću? U čemu se govor Igora Braunovića razlikuje od govora Milovana Brkića, Jove Bakića, Ćute Jovanovića, Srđana Milivojevića i Radomira Lazovića? Ni u čemu! Krajnje je skaredno da Braunović pominje fotelje, pošto on već 15 godina sedi u masnoj i profitabilnoj fotelji generalnog direktora „Srbijašuma“. Braunović preti vlastima Srbije, litijama, tj. protestima zbog litijuma. Kaže braniće životom Drinu? Čijim životom?

Na sramne reči poslanika SPS, Igora Braunovića reagovao je Član Prеdsеdništva SNS i šef poslaničkе grupе SNS u Skupštini Srbijе Milеnko Jovanov. Jovanov jе rеkao, povodom kritika kojе jе dirеktor „Srbijašuma“ Igor Braunović iznеo u vеzi sa projеktom iskopavanja litijuma i zaprеtio organizovanjеm litija, da sе on „šlеpa na lеđima prеdsеdnika Alеksandra Vučića“. „Što nijе izašao na izborе pod svojim imеnom? Nеgo na izborima sе sakrijе iza imеna Alеksandra Vučića, a poslе izbora bi da vodi nеku svoju politiku, jеr on boljе od Vučića zna šta trеba da sе radi“, rеkao jе Jovanov. Jovanov jе dodao i da nikada nijе čuo Braunovića da sе ovako obraća opoziciji i konstatovao da nеma nikakvе razlikе izmеđu Braunovića i Ćutе. „Pošto sе prеdstavlja kao doslеdan i postojan u uvеrеnjima, nеka odmah danas podnеsе ostavku u „Srbijašumama“ i u Narodnoj skupštini. Nеka odmah potpišе ostavku tim prstom kojim prеti, ili čimе sе vеć potpisujе“.

Reagovali su i list „Informer“ i glavni urednik „Informera“ Dragan Vučićević koji je postavio je nekoliko pitanja Igoru Braunoviću, poslaniku iz SPS. Vučićević je rekao: „imam nekoliko pitanja za Braunovića i pozivam ga da odgovori. Koliko je dao na crno dozvola da se seku šume u parkovima prirode u Srbiji? Koliko je dao dozvola za seču šuma na primer na Goliji? Gde je ta šuma otišla i ko je uzeo te pare?“ – upitao je Vučićević. On je naglasio i da rukovodstvo SPS na čelu sa Dačićem mora da se oglasi ovim povodom, jer će u suprotnom biti jasno da oni podržavaju Braunovića. „Možda je vrućina velika pa Dačić, Ružić i ostali nisu videli… Ali, eto, dajemo im vremena do večeras da vide i odgovore“ – istakao je Vučićević.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

Braunović (49) je rođen 1975. godine u Zrenjaninu. U Braunovićevoj zvaničnoj biografiji se navodi da je od novembra 2008. zaposlen u JP „Srbijašume“ kao savetnik generalnog direktora, u martu 2009. postaje zamenik generalnog direktora, a od marta 2010. godine je „zakonski zastupnik preduzeća sa svim pravima, obavezama i odgovornostima generalnog direktora“. Rešenjem Vlade Srbije za v.d. direktora ovog preduzeća imenovan je 5.12.2017. Braunović je bio član Upravnog odbora AMSS-a, Upravnog odbora Košarkaškog kluba ‘Crvena zvezda’. 2011. godine postaje član Upravnog odbora Privredne komore Srbije. Član je Glavnog odbora SPS i koordinator SPS za Zlatiborski okrug. Osnivač je i predsednik udruženja„Naša Drina“. Braunović je izabran za narodnog poslanika 2022. godine na listi SPS, a potom i 2023. godine. Tokom 2023. godine Braunović je podigao spomenik đeneralu Dragoslavu Draži Mihailoviću u centru Beograda. Braunović se predstavlja kao „Vojvoda sa Bobije“.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

„MONTE KARLO NA DRINI: Braunović pare od pljačke „Srbijašuma“ prao kroz luks ugostiteljske objekte i stanove?!“ 15.11.2023.

„ŠUMSKA MAFIJA Bivši Dačićev zet od Srbijašuma napravio privatno gazdinstvo – seče šume, preprodaje ih, uhvaćen i u uzimanju mita?!“ 15.11.2023.

„PUN KAO BROD: Braunović se enormno obogatio – od skromnog stana do zgrada, luks restorana, lokala, akcija u bankama i firmama!“ 16.11.2023.

„BLUD I RAZVRAT Za Braunovića u luks hotelu u Ivanjici organizuju zabave zatvorenog tipa uz narkotike i prostitutke?!“ 26.11.2023.

„LOPOV U PATRIOTSKOJ KOŽI: „Vojvoda“ Braunović pljačka državu i organizuje bahanalije, nemoral maskira LAŽNIM RODOLJUBLJEM!“ 27.11.2023.

„ŠEMA LOPOVLUKA BAHATOG SOCIJALISTE: Kako je Braunović u svoj kriminal uvezao lokalne kabadahije i sa njima isisava DRŽAVNE PARE“ 30.11.2023.

U tim tekstovima list „Kurir“ tvrdi da se Braunović nezakonito obogatio i da vrši zloupotrebu službenog položaja. List „Kurir“ je u tekstu: „PUN KAO BROD: Braunović se enormno obogatio – od skromnog stana do zgrada, luks restorana, lokala, akcija u bankama i firmama!“ od 16.11.2023., objavio podatke o Braunovićevoj imovini 2018. i 2023. godine gde stoji:

„JANUAR 2018. – plata V. d. direktora JP „Srbijašuma“ – 159.687,29 – nekretnine Stan, trosoban, 70 m2 – kupovina. MAJ 2023. – Plata V. d. direktora JP „Srbijašume“ – 249.805,67 Narodni poslanik – 42.000,00. Nekretnine Stan, trosoban, 70,00 m2 – kupovina. Porodična stambena zgrada (2/5) – kupovina Građevinsko zemljište, zemljište pod zgradom i drugim objektom, 1.214 m2 – kupovina Građevinsko zemljište, zemljište pod zgradom i drugim objektom, 4.316 m2 – kupovina Poslovni prostor, 203,90 m2 – ugovor o poklonu. Vozila Tricikl motor BRP CAN AN (2019) – ugovor o poklonu Automobil „šoson“ (2016) – kupovina. Akcije i udeli u pravnom licu AD Agrobačka Bač (u stečaju) – 10 Progres a. d., Beograd – 196 Simpo a. d., Vranje – 80 Metals banka, Vršac – 4 Telefonija a. d., Beograd – 30 Bambi a. d., Požarevac – 12 LHB banka a. d., Beograd – 4 AMS osiguranje, Beograd – 350 Navip, Beograd – 147“.

Vlada treba da smeni Igora Braunovića sa mesta direktora „Srbijašuma“. SPS koji ćuti treba da se izjasni o stavovima Igora Braunovića. Srpska napredna stranka je prema SPS-u uvek bila više nego korektna, i uključivala je SPS u vlast, i kada matematički gledano, SPS nije bila potrebna. Tako je i sada slučaj. Sa druge strane, iz SPS-a, su dolazile uvrede, povici funkcionera SPS – „Vučiću pederu“ i konačno pretnje poslanika SPS, Igora Braunovića – „obećavam da ću vrlo skoro sići tamo gde oni misle da ne smem, i presuditi onima koji mi sude“. Zbog svog položaja, bogatstva, i ekstremizma, Igor Braunović predstavlja bezbednosnu pretnju Aleksandru Vučiću!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava! (VIDEO)
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava! (VIDEO)

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Najtačniji nedeljni horoskop od 8. do 15. jula! Rakovima novi početak, Bikovima romansa, a evo ko će plivati u parama
Horoskop

Najtačniji nedeljni horoskop od 8. do 15. jula! Rakovima novi početak, Bikovima romansa, a evo ko će plivati u parama

Na nebu su retrogradni Saturn i Neptun u Ribama, tako da se vraćamo u prošlost, a Mars u Biku putuje ka Uranu, tako da je pred nama izazovna astrološka nedelja u kojoj nećemo imati racionalnu predstavu šta je prava odluka. Razočarenja i suočavanje sa realnošću biće propratne manifestacije Neptuna i Saturna u Ribama, a ujedno smo na kraju jednog životnog ciklusa. Venera 11. jula ulazi u Lava i donosi emotivni obrt za Lavove, Strelčeve i Ovnove.

07.07.2024

06:40

Džet set

Srbija