• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2024

12:25

NAPAD NA SRBIJU U PET TAČAKA! Detaljna analiza šefa države: Vučić o planu udara na našu zemlju!

printscreen

Politika

NAPAD NA SRBIJU U PET TAČAKA! Detaljna analiza šefa države: Vučić o planu udara na našu zemlju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mnogi u okruženju hteli da iskoriste rat u Ukrajini za konačni udar na Srbiju i izložio korake napada na Srbiju:

- Sukobom na teritoriji Ukrajine iz 2022. godine, mnogi u našem okruženju su pokušali da iskoriste to za konačni udar na Srbiju. Srbija samo unižena, ekonomski razorena, politički iscepkana, teritorije otete i podeljene, može da bude dobrodošla Srbija. Pokazaću i zašto je to tako. Mi smo pre 24 sata pratili događaj iz Srebrenice i umesto da to bude prilika za reči pomirenje, poštovanja prema žrtvama, Srbija, njeni građani i srpski narod u celini, bili su izložini ne samo pogrdama i neistinama, već i najdirektnijim pretnjama. 

- U toku od dve i po godine mogli ste bezbroj puta da čujete da se Srbija sprema za nove ratne sukobe, da se militarizuje, da je pitanje trenutka kada će Putin da izda nalog "njegovom potrčku Vučiću" da napadne neku zemlju u regionu - rekao je Vučić. 

Vučić je zatim izložio korake napada na Srbiju:

1. Moralno sakaćenje - Oni u okruženju koji su oduvek služili isključivo stranim interesima. Uvek se pozivaju na međunarodnu podršku jer ne žele da razgovaraju i probleme rešavaju sa Srbima.

- Istorijski revizionizama u kojem je potrebno zaboraviti Jasenovac, Oluju... Uvek će se govoriti o srpskoj krivici za raspad Jugoslavije.

- Ruski agenti;

- Lažno optuživanje Srbije da želi rat;

- Nedostatak demokratije, diktatura - ne bi li se pokazao jedan antizapadni pristup Srbije i ne bi li se tražila podrška Zapada za dalje akcije protiv Srbije. Ovo je veoma opasno, reč je o ozbiljnom planu koji se sprovodi! 

Foto: printscreen

 

2. Ekonomsko slabljenje Srbije

Ono se podstiče kroz usporavanje evropskih integracija Srbije, kroz obustavu jadarita, koja se veoma lukavo radi, rekao je Vučić.

- Za to da bi se ostvarilo potrebno je ekonomsko slabljenje Srbije. Kao se ono postiče - usporavanje evropskih integracija Srbije i naravno minijature o kojima sam govorio, poput jadarita...

3. Medijska agresija

Za sve ovo potrebna je političko-medijska agresija. Mediji - evropski, svetski, regionalni i srpski. Kod nas možete da čujete da sam ubica, diktator. Pogledajte kako funkcionišu glavni mediji u Sarajevu, podgorici, Zagrebu, Prištini. Šta god dobro da uradite, to mora da se prikrije. Pogledajte, RS donela odluku da odloži sednicu o razdruživanju. Jeste primetili da to nigde nije vest?

4. Priželjkivanje sukoba + intervencija NATO

- Sve ima za cilj - priželjkivanje sukoba i intervencija NATO. Pošto je Srbija i dalje isuviše mala, važno je da isprovociraju, da NATO interveniše.

 

- Ono juče se nedvosmisleni pozivi na sukobe. Srbija je dobra samo kada njihove želje ispunjava.

5. Kraj Srbije

Foto: printscreen

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi!
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi!

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!
Fudbal

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!

Velike promene u reprezentaciji Engleske! Poznati stručnjak Geret Sautgejt podneo je ostavku na mesto selektora vicešampiona Evrope, svega dva dana nakon poraza od Španije u finalu šampionata Starog kontinenta.

16.07.2024

12:10

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija