• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2024

21:14

Predsednik Vučić se obratio iz Egipta! Sa Al Sisijem o rezoluciji o Srebrenici i o KiM

printscreen RTS

Politika

Predsednik Vučić se obratio iz Egipta! Sa Al Sisijem o rezoluciji o Srebrenici i o KiM

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem razgovarao o rezoluciji o Srebrenici, kao i o Kosovu i Metohiji i istakao da je za nas važno da gradimo budućnost i da Egipat doživljavamo kao iskrenog prijatelja.

"Mi smo razgovarali danas i o pitanju rezolucije o Srebrenice i to na inicijativu predsednika Al Sisija koji je bio veoma korektan. I za nas je važno da radimo, da gledamo da popravljamo stvari iz prošlosti, a da gradimo budućnost", rekao je Vučić za RTS i dodao da Srbija Egipat doživljava kao iskrenog prijatelja.

Podsetio je da je u vreme vlasti Muslimanske braće i Mohameda Morsija Egipat priznao tzv. Kosovo, ali da tu nema nikakvih aktivnosti i nema nikakvog ozbiljnog sadržaja. 
Na pitanje da li će tako i ostati kada su u pitanju pozicije u međunarodnim organizacijama, Vučić je rekao da je gotovo siguran. 

"Suviše smo mi uspeli da naše odnose približimo, da bih bio iznenađen da se bilo što drugo dogodi. Kao što i Egipat može da računa na našu podršku, tako sam siguran da po tim važnim pitanjima u budućnosti ćemo imati podršku najmnogoljudnije arapske zemlje", rekao je Vučić.

On je naveo da u Egiptu imaju sličan odnos ili gotovo istovetan prema sukobu u Ukrajini, te da žele mir i prekid vatre.

"Istovremeno i jedni i drugi smo među retkim zemljama na koje se i dalje vrši pritisak da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji, a nismo ih uveli ni jedni ni drugi", rekao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52