• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.07.2024

23:13

Nešić: Pripadnici MUP-a Srbije su apsolutno dobrodošli u Republiku Srpsku

Miloš Rafailović

Politika

Nešić: Pripadnici MUP-a Srbije su apsolutno dobrodošli u Republiku Srpsku

Podeli vest

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je danas da aposlutno podržava dolazak pripadnika MUP-a Srbije u Republiku Srpsku, na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između MUP Srbije i Republike Srpske, kao i svih onih koji doprinose miru i stabilnosti u regionu.

Nešić je za Srnu rekao da, nažalost, SDA i DF Željka Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje.

- MUP Srbije je garant mira i stabilnosti kako u Srbiji, tako i u regionu i sve naše bezbednosne agencije, MUP Republike Srpske i sa nivoa BiH i Federacije BiH (FBiH) uspešno sarađuju sa MUP-om Srbije i sprečavaju kriminal i korupciju - istakao je Nešić.

On je rekao da, osim "jeftinih političkih poena i igara", ne vidi razlog za takva reagovanja iz FBiH.

- Draga braćo iz Srbije, dobro ste došli u Republiku Srpsku. Dobrodošlicu vam želi ministar bezbednosti u Savetu ministara - naveo je Nešić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da će od poned‌jeljka, 22. jula u Banjaluci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno s kolegama iz Republike Srpske.

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između MUP Srbije i Republike Srpske, u istom periodu biće angažovani policijski službenici MUP-a Republike Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru, koje će turisti moći da kontaktiraju.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju nazvala delom "velikosrpskog projekta", dok Demokratski front od Saveta ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spreči dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije, navodi Srna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija