• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer, Novosti

26.07.2024

13:45

Sofronijević nakon izlaska iz zatvora: Pravda je na mojoj strani - ROSU ga prvo ranio 2021. godine, onda ga strpali u Kurtijev kazamat!

printscreen

Politika

Sofronijević nakon izlaska iz zatvora: Pravda je na mojoj strani - ROSU ga prvo ranio 2021. godine, onda ga strpali u Kurtijev kazamat!

Podeli vest

Srećko Sofronijević iz Zvečana je nakon izlaska iz zatvora u Podujevu, gde je pušten da se brani sa slobode, poručio da je pravda na njegovoj strani.

- Hvala Bogu sa porodicom sam i to mi je najbitnije. Posle svega, ipak se osećam dobro. Ni za šta nisam kriv i uveren sam, znam da će pravda biti na mojoj strani. Pušten sam uz jemstvo i molim vas da me razumete zašto ne želim više da govorim za medije - rekao je Sofronijević.

Sofronijević je u sredu pušten da se brani sa slobode nakon što ga je tzv. kosovska policija uhapsila 13. aprila ove godine na administrativnom prelazu Brnjak dok je sa porodicom krenuo u centralnu Srbiju, gde je inače lečen posle teškog ranjavanja u Zvečanu 13. oktobra 2021. tokom upada pripadnika specijalne kosovske policije u Zvečan.

Na teret mu je tada stavljeno više krivičnih dela - navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma i uništenje imovine.

Sofronijević je tokom događaja za koje ga policija tereti bio ranjen i nije učestvovao u nemirima, naveli su njegovi branioci posle hapšenja. Nakon odluke privremenih prištinskih organa da mu dozvole da se brani sa slobode, njegov advokat Nebojša Vlajić je juče rekao da je njegov klijent zadovoljan što se slučaj konačno pomerio s mesta.

- Njegovo puštanje da se brani sa slobode je mali korak u čitavom procesu u kojem ćemo dokazati da nije kriv za ono za šta ga optužuju. U ovom trenutku je najvažnije da je Sofronijević na slobodi dok od suda zavisi kako će se proces dalje odvijati. Javni tužilac se složio, a sud u Prištini prihvatio je predlog o određivanju jemstva - rekao je Vlajić.

Oktobra 2021. pripadnici specijalne kosovske policije opkolili su i upali na sever Kosova i Metohije i u Zvečan, gde su hteli da pretresu jedan magacin sa prehrambenom robom. Akcija naoružanih specijalaca uznemirila je i revoltirala Srbe iz Zvečana i obližnjeg Rudara, pa su u tom mestu postavili barikade, jer su specijalci na njih u jutarnjim satima ispalili više od stotinu metaka. Dvorišta meštana Zvečana i Rudara bila su puna rupa od metaka.

Sofronijević je tog dana pokušao da skloni i zaštiti svoje dete koje je bilo na ulici i tada je teško ranjen. Najpre je primljen u Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici, sa teškom prostrelnom ranom u leđima, prelomom lopatice i rebara, a metak je prošao pored vitalnih krvnih sudova na vratu. Istog dana je hitno operisan, a potom zbrinut na odeljenju intenzivne nege ove ustanove. Nekoliko dana kasnije Sofronijević je prevezen na dalje lečenje u Beograd, zbog mogućih postoperativnih komplikacija.

Posle višemesečnog lečenja i povratka kući, mislio je da će ožiljak na telu ostati kao ružna i bolna "uspomena" na represiju kosovskih vlasti, ali pripadnici kosovske policije u prisustvu supruge Katarine i dvoje dece uhapsili su ga 13. aprila ove godine na amdinistrativnom prelazu Brnjak, kada je bio krenuo u centralnu Srbiju, stavljajući mu na teret više navodnih krivičnih dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)
Live TV

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je u sredu sa svojim kineskim kolegom Vang Jijem u Guangdžou, gradu na jugu Kine. Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekao je da su se Kuleba i Vang saglasili da su pregovori neophodni da bi se prekinuo rat Rusije i Ukrajine koji traje dve i po godine. Ovaj događaj komentarisao je ekspert za energetiku Dragan Škobalj tokom gostovanja u "Info jutru".

26.07.2024

12:37

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

26.07.2024

09:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Informer u Olimpijskom selu! Vijore se srpske trobojke na terasama! Pogledajte gde su smešteni sportisti, ovo su nam komšije! (FOTO)
Olimpijske igre

Informer u Olimpijskom selu! Vijore se srpske trobojke na terasama! Pogledajte gde su smešteni sportisti, ovo su nam komšije! (FOTO)

Srpske trobojke okupirale su Olimpijsko selo i vijore se po terasama naših sportista! Najveći sportski događaj u 2024. godini, Olimpijske igre u Parizu, zvanično će biti otvorene večeras, a mi smo imali priliku da ekskluzivno na licu mesta posetimo čuveno selo i uverimo se gde će u naredne dve nedelje biti smešteni olimpijci iz 206 država sveta.

26.07.2024

08:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija