• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.08.2024

08:59

Antisrbi i drugosrbijanci ponovo udarili na srpsku vilu! Ne praštaju Danici Crnogorčević ujedinjavanje Srba pa je sramno vređali: Ona je šovinistička narikača! (FOTO)

Printscreen, Peđa Milosavljević

Politika

Antisrbi i drugosrbijanci ponovo udarili na srpsku vilu! Ne praštaju Danici Crnogorčević ujedinjavanje Srba pa je sramno vređali: Ona je šovinistička narikača! (FOTO)

Podeli vest

Nakon što je na balkonu Starog dvora, zajedno sa našim sportistima proslavila njihove uspehe i rezultate u Parizu uz pesmu ''Veseli se, srpski rode'', sada se na direktnom udaru drugosrbijanaca i antisrba našla upravo Danica Crnogorčević, koja izvodi ovu pesmu, a koja je neretko trn u oku jer ponosno nastavlja da pesmom brani, veseli i ujedinjuje srpski rod!

Jeziva hajka hejtera, koji pokušavaju da unište našu kulturu i tradiciju i unesu razdor među narod, te na svaki način žele da osujete ujedinjavanje nacije, kao i da unize one koji čine sve da podignu svest o srpskoj dugoj istoriji, kako u našoj zemlji, tako i van nje, apsolutno ne iznenađuje jer je ona deo tog specijalnog rata koji se u kontinuitetu vodi prema srpskom narodu.

Naime, na društvenim mrežama kruži fotografija i snimak Danice Crnogorčević sa balkona Starog dvora, a onda i sramne uvrede na njen račun, a sve zbog toga što brani srpstvo, čuva srpsku tradiciju, poreklo i veru! 

 

 

Nazivajući je "baba narikača" i "šovinistička narikača", primitivnom pevačicom i nenormalnom osobom, a njene pesme sa "nacionalističkim pretenzijama na druge države", doatkli su samo dno, jer na taj način vređaju porodičnu ženu, pre svega majku, čuvara srpske tradicije i istorije, pristojnu etno-umetnicu koja se zarad svog uspeha nikad nije skidala do gole kože, već isključivo pevala sa narodom od srca i iz srca! 

Foto: ptintscreen

 

 

 

 

Iako nije bilo delova pesme u kojima bi ona bilo koga uvredila, očigledno su nekome zasmetali veličanstveni stihovi koji mogu da stoje u rangu sa himnom!  

Upravo zato su isti ti koji najsramnije vređaju Danicu otkrili i šta najviše žele, pa su pretočili "Veseli se, srpski rode" u stihove koji pokazuju veliku mržnju prema svemu srpskom, ali su u celoj pesmi vređali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića! 

Foto: ptintscreen

 

"Nema više sunce sa Kosova polja ravna, ostala je sramota od vremena davna.

O sramotni, spski rode, Vojvodina će da ode,

u Srbiji sreće nema i Sandžak se na put sprema, zbog zločina Čiča Draže, Popa Mace, Vučić Ace.

Da se sramna pjesma pjeva, od Pirota do Pančeva, i Sultanov barjak vije, od Valjeva do Ćuprije.

Sve od spskog nesojluka, fukarluka, pašaluka.

Ne čuju se zvona sa starih Dečana, jer je tamo zemija turskijeh Sultana.

Tamo su grobovi sramotnih predaka, kojim borba bješe šetaja opanaka", skandalozni su stihovi. 

Pesma "Veseli se srpski rode" nastala je 2019. godine i napisao ju je đakon Ivan Crnogorčević, a izvela njegova supruga, popadija i pevačica duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević.

Numera je nastala neočekivano dok je Ivan čekao Danicu da izađe iz porodilišta sa bebom Kasijanom. I prvi put je izvedena na Vidovdan 28. juna 2019. godine! 

Foto: printscreen instagram

 

Pesma je ubrzo postala himna litija u Crnoj Gori, odnosno pobede srpske Sparte, a onda se proširila i dalje i za kratko vreme postala neizostavna pesma svih proslava, manifestacija i ceremonija! 

Numera "Veseli se srpski rode" nije prvi put na meti napada, te su ranije pesmu o srpstvu nazivali jadnom, jeftinom i patriotskim kičem.

A pesma, pesma samo peva sve te istorijske vrednosti, kulturne vrednosti, nešto što usmerava naša delovanja, želju za slobodom i jedinstvom. I upravo kao takva smeta pojedinicima koji žele da Srbiju vide na kolenima, odcepljenu, rasparčanu, uništenu! 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji! (VIDEO)
Live TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji! (VIDEO)

Međunarodni vojni forum traje još sutra. Veliki broj država je i te kako zainteresovan za ulaganje u svoju vojsku. Putin zadao zadatak vojnicima da oteraju neprijatelja iz Kurtske oblasti. Palestina računa na podršku Rusije, dok je Putin izrazio zabrinutost za eskalaciju sukoba. Donald Tramp i Ilon Mask su u najvećem fokusu u Americi. Na ove i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić ispred Centra za odgovorne medije i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

13.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Oglasio se Srbin nakon spektakularne večeri! Odoh ako dobijem dobru ponudu...
Fudbal

Oglasio se Srbin nakon spektakularne večeri! Odoh ako dobijem dobru ponudu...

Zvanično najbolji fudbaler češkog šampionata, Veljko Birmančevič (26), ponovo blista u Sparti koju je sinoć u revanšu sa FCSB-om sa prva dva gola i asistencijom (2:3) odveo u plej-ofu za Ligu šampiona! Nakon meča reprezentativac naše zemlje otkrio je da je pričao sa upravom i da bi u slučaju dobre ponude iz neke od najjačih liga Evrope napustio klub u kojem je heroj i ljubimac navijača.

14.08.2024

10:34

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14