• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2024

19:21

Na predlog Orbana Vučić dobio najveće mađarsko priznanje! Predsednik Srbije odigrao značajnu ulogu u produbljivanju odnosa dve zemlje

printscreen

Politika

Na predlog Orbana Vučić dobio najveće mađarsko priznanje! Predsednik Srbije odigrao značajnu ulogu u produbljivanju odnosa dve zemlje

Podeli vest

Na predlog mađarskog premijera Viktora Orbana, predsednik Republike Mađarske Tamaš Šuljok je predsedniku Srbije dodelio veliki krst Ordena za zasluge sa ogrlicom i zlatnom zvezdom Republike Mađarske.

Kako se navodi u obrazloženju ovog visokog državnog odlikovanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odigrao značajnu ulogu u produbljivanju odnosa Mađarske i Srbije.

Vršio je izuzetan rad za razvoj privredne, energetske i bezbednosnopolitičke strateške saradnje dve države, a ima i neizbrisive zasluge u istorijskom pomirenju mađarskog i srpskog naroda.

Odlikovanjem se takođe pohvaljuje Vučićevo nastojanje da ojača saradnju dve zemlje i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju regiona. Veliki krst Ordena za zasluge jedno je od najviših državnih odlikovanja Republike Mađarske koje se dodeljuje samo osobama za izuzetne zasluge.

Odluka predsednika Republike koja je doneta u julu, objavljena je u četvrtak uveče u Službenom glasniku Republike Mađarske.

Viktor Orban je od predsednika Vučića dobio 2022. godine Orden za zasluge Republike Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija