• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.09.2024

21:29

Dajte nam pare, ali kad god dođe čupavo i teško, mi ćemo to da pljunemo! Vučić: Biološki fakultet šalje saopštenje protiv "Jadra", a traži nastavak saradnje

Tanjug

Politika

Dajte nam pare, ali kad god dođe čupavo i teško, mi ćemo to da pljunemo! Vučić: Biološki fakultet šalje saopštenje protiv "Jadra", a traži nastavak saradnje

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Biološki fakulteta poslao saopštenje protiv projekta "Jadar" istovremeno tražeći i nastavak saradnje.

- Dajte nam pare, ali kad god dođe čupavo i teško, mi ćemo to da pljunemo. A što niste saslušali profesora Rudarskog geološkog fakulteta, Hemijskog fakulteta...? A što birate one koje ćete da čujete? - istakao je Vučić odgovarajući na pitanje Aleksandra Kostića iz Grupe građana.

Kostić je pitao prusutne, tokom razgovora o projektu Jadar, kako vide jučerašnje saopštenje Biološkog fakulteta u kome se, prema njegovim rečima, navodi da ovaj projekat može značajno da utiče na promenu biodiverziteta.

- Vidite kako meni nije teško da kažem Filipoviću, hajde ti sa mnom kod Šolca. Kako mi nije teško da saslušam i ovo, kao i svakog drugog koji će nešto da kaže. Što je vama teško da uopšte poverujete da postoje ljudi koji misle drugačije nego se držite samo onoga što vam odgovara - rekao je Vučić.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Glavni zastupnik Rio Tinta za Srbiju Marijanti Babić je povodom saopštenja Biološkog fakulteta rekla da je ovaj fakultet bio angažovan i radio na njihovim studijama zajedno sa drugim izvođačima i da u Rio Tintu smatraju da su oni jedna od najvažnijih institucija koja treba da radi na ovom projektu zajedno sa svim ostalim. 

- Biološki fakultet po definiciji jeste fakultet koji brani biodiverzitet i kad pitate biologe onda ništa ne treba da se sagradi, jer šta god da sagradite u ovoj zemlji vi uništite biodiverzitet na lokaciji. Međutim, Biološki fakultet jeste uključen da bi pomogao u svakom procesu da se predvide tačno određene mere koje mogu to da dovedu do mere koje su prihvatljive - istakla je ona.

Dodala je da je zato tužno što na žalost u medijima postoje izjave čak i  i profesora i akademika koje se izvrću na određeni način.

- Biću slobodna da kažem zašto. Ja imam kod sebe završni izveštaj Biološkog fakulteta koji je rađen za potrebe studije Jadra. I citiraću vam samo dva stava iz te studije iz 2021. godine - rekla je ona.

Navela je da je iz dostupne dokumentacije jasno da je velika pažnja posvećena prečišćavanju otpadnih voda poreklom iz rudnika i deponije industrijskog otpada, kao i sprečavanju curenja štetnih materija sa deponije industrijskog otpada i deponije otpadnog materijala. 

 - Ukoliko predviđene mere budu sprovedene dosledno i ne bude nepredviđenih događaja koje svi znamo da mogu da postoje, može se očekivati da neće biti značajnih zagađenja voda, reke Jadra i podzemnih voda. To je rekao Biološki fakultet - navela je Babić.

Drugi stav prema njenim rečima se odnosi na otpad i tu se, kako je rekla, kaže da će uticaj deponija industrijskog otpada na reku Štavice biti sveden na prihvatljivu meru. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Ljuboviji gde razgovara sa građanima Podrinja i odgovara na sva aktuelna pitanja. Više o tome možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija