• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.09.2024

13:42

Majko mila, s kim mi imamo posla! Brnabić pokazala šta joj je opozicija dala pred konferenciju: Za ovo se zna da je laž, da nije istina!

Tanjug

Politika

Majko mila, s kim mi imamo posla! Brnabić pokazala šta joj je opozicija dala pred konferenciju: Za ovo se zna da je laž, da nije istina!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Ana Brnabić obratila se naciji i rekla da je opozicija danas u Skupštini Srbije podnela predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma.

- Ovo su mi dali upravo sada, pred njihovu pres konferenciju - predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima - razlozi za donošenje zakona, oni koji žele da budu profesionalni, objektivni i da istinito izveštavaju... Vidite, u ovim razlozima za donošenje zakona piše "usitnjavala bi se koncentrovanom sumpornom kiselinom na temperaturi od 250° celzijusa što ujedno čini najrizičniji deo u postupku eksploatacije litijuma iz jadarita jer je neophodno obezbediti veliku količinu vode i energije". Ovo je pričala Dragana Đorđević i Dragana Đorđević je onda izašla i sama rekla da nije bila u pravu. Za ovo se zna da je laž, zna se da nije istina i da se ta ruda jadarita neće tako tretirati već na 90° gde nema nikakvih isparavanja. Dakle, nisu se potrudili, valjda za svo ovo vreme koliko rade na ovom predlogu zakona kojim im je toliko važan, ni tačne informacije da stave u razloge za donošenje zakona. Majko mila, s kakvom mi opozicijom imamo posla - rekla je i dodala: 

- Druga stvar - kao što su nam objasnili, niko drugi do Danijele Nestorović iz Ekološkog ustanka ili kako se zove već taj Ćutin pokret, nije trajna zabrana nego kada se "uspostave institucije" kako oni kažu, što će značiti u prevedenom kada oni dođu na vlast, onda će oni da ukinu ovo i onda će moći da se istražuje i bor i ilitijum i da se rudari, ali tad će biti tehnologije. Nije trajna zabrana nego samo sad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija