• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2024

06:24

Vučić u Zrenjaninu! Predsednik danas na ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje u kineskoj fabrici Linglong

Tanja Andrić

Politika

Vučić u Zrenjaninu! Predsednik danas na ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje u kineskoj fabrici Linglong

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj ceremoniji pokretanja serijske proizvodnje u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu.

Ceremonija će početi u 10.00 časova, najavljeno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Kompanija Linglong International Europe otvoriće u Zrenjaninu fabriku automobilskih guma, a najavila je da će prisustvovati i generalni direktor  Linglong Tire Feng Vang i kineski ambasador u Srbiji Li Ming.

Gradnja kineske fabrike Šangdong Linglong u Zrenjaninu koja je započeta 30. marta 2019, kako je tada rečeno, zaposliće 1.200 radnika i proizvoditi 13 miliona guma godišnje.

Vrednost investicije je veća od milijardu dolara.

Foto: Foto: Tanja Andrić

 

Fabrika se prostire na površini od 130 hektara.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je ranije da se očekuje da u prvoj fazi bude zaposleno 900 radnika.

Fabrika u Zrenjaninu je započela proizvodnju prošle godine, sa planom od skoro 14 miliona guma raznih tipova guma godišnje.

Neto dobit Linglonga je prošle godine iznosila 195,1 milion dolara, a  operativni prihod kompanije je dostigao 2,8 milijardi dolara. 

Kompanija Linglong prodaje gume u više od 180 zemalja.

Linglong ima pet fabrika u Kini i još jednu u Tajlandu i u 2023. godini je  proizveo 79 miliona guma.

Kompanija Šandung Linglong tajer osnovana je 1975. godine i specijalizovana je za proizvodnju guma velikih razmera i visokih performansi.

To je vodeća kineska kompanija u proizvodnji guma, sa proizvodnim bazama u nekoliko gradova Kine, kao i u Tajlandu.

Kompanija ima centre za istraživanje u Severnoj Americi, Kini i jedan u Nemačkoj, a jedan takav centar imaće i Srbija.

Šangdong Linglong je dobitnik najvećih priznanja, kao što je "Industrijski oskar" u Kini, a 2015. su dobili i drugu državnu nagradu za tehnološke pronalaske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49