• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2024

20:21

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! "Novi ustaški progon Srba" - Više od 1.000 državljana Srbije nalazi se na tajnim spiskovima za hapšenje u Hrvatskoj! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! "Novi ustaški progon Srba" - Više od 1.000 državljana Srbije nalazi se na tajnim spiskovima za hapšenje u Hrvatskoj! (VIDEO)

Podeli vest

Na Informer TV pratite uživo specijalni program "Novi ustaški progon Srba". Povod je hapšenje glumca Sergeja Trifunovića koji je otet na granici između Srbije i Hrvatske, a potom je osuđen u Splitu na 59 dana zatvora. Kazna mu je preinačena u novčanu, a pretpostavka je da će platiti oko 4000 evra. Na ovu temu u emisiji su govorili dr Vojislav Šešelj, SRS, predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, advokat Nemanja Berić i advokatica Ana Selak.

Slučaj Sergeja Trifunovića je samo početak, više od 1.000 državljana Srbije nalazi se na tajnim spiskovima za hapšenje u Hrvatskoj!

Tužilaštva u Hrvatskoj izdaju naloge za privođenje i kažnjavanje Srba zbog objava na internetu i izjava u medijima za koje procene da "vređaju državu i narod"!?!

Ko se sve nalazi na tim spiskovima, zašto ustaški progon Srba u Hrvatskoj podržavaju i tzv. "nezavisni mediji" u Beogradu, kako država može i treba da odgovori na ustaški progon svojih građana saznajte u našem specijalnom programu.

Advokat Nemanja Berić ispričao je šta se njemu dogodilo kada je pritvoren u Hratskoj.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nemanja Berić

-Moja priča je još tragičnija. Ja sam poreklom iz sela Kosova pored Knina. Ja idem tamo od kad znam za sebe. U mom slučaju potraga za mnom je zapisan 17 dana pre nego što ću počiniti prekršaj. Imam tačaka optužnice više nego gospodin Šešelj u Hagu. Problem je predstavljala fotografija rakije i rođendanske čestitke. Postupak se vodio na hrvatskom jeziku. Na slici gde imam skupljena tri prsta i stojim ispred table Knin, sudija me pita da li mislim da Oluju. Ja sam rekao da ja to ne razumem. Ja poznajem ljude koji su odslužili te kazne. Ja sam dobio pritvor u prekršajnom postupku. U kaznenoj prijavi piše da ja živim u Švedskoj. To su pelceri. Ni Sergej Trifunović se nije žalio. Ja sam jedini Srbin koji se žalio na to njihovo bezakonje. Zgrada suda i zgrada zatvora su iste zgrade. Njih baš briga. Tu nema ni prava ni pravde. To nigde nisam video. Toga nema ni na filmu. Rekli su mi da sam se slikao na Kninskoj tvrđavi. Pa jel to zabranjeno? Tamo dolaze ljudi koji neće da zaborave svoje korene. Ja sa tim istim motivom idem svake godine. Trifunović i ja nismo isti slučaj. Ja pevam o svojim precima i svojoj državi- rekao je Berić.

Advokatica Ana Selak istakla je da se ova tragedija dešava na međunarodnom nivou.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ana Selak

-Ovo je tragedija jer se dešava na međudržavnom nivou. Radi se o pravnom sistemu koji je zloupotrebljen. Ako si nekoga stavio na potragu, prethodno si morao da ga tražiš. Zna se kako se traži. Mi čujemo nešto što se dešava iza nekih vrata. Zamislite da mi tužimo nekom stranom državljaninu i da on nema pojma o čemu se radi. Nije važna šteta u Nemanjinom slučaju. Republika Hrvatska na ovaj način stvara sudsku praksu.  - rekla je Ana Selak.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da tačno zna šta se dešava u Hrvatskoj.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Gavrilo Kovačević

-Postavlja se pitanje rada organa pravosuđa u Hrvatskoj. Ono što je po meni ključno je ovih 15 slučajeva Kraišnika koje su hapsili. Tu je nastavak zatiranja svega srpskog u Republici Hrvatskoj. Niko ne može da zabrani Kraišnicima da sanjaju hiljadugodišnji san o Krajini. Institucija kraišne muzike je Baja Mali Knindža. Da li ste ikada čuli da je na njegovom koncertu izbio neki incident? A nigde se više alkohola ne toči nego na njegovim koncertima. Na stranu što hrvatsko pravosuđe radi sve što radi, a rade sve protiv Srba. Sada rade po tim selima kraiškim katastarske premere i ako se ne javite da učestvujete u tom premeru, oni jednostavno tu zemlju prepišu na Republiku Hrvatsku. Onda vi možete da tužite Hrvatsku. Trude se da zatru sve što je tamo srpsko. Hrvatsko pravosuđe više nema smisla- rekao je Kovačević.

Novinar Danijel Simić javio se uživo u program i rekao da je dobio trajnu zabranu ulaska u Hrvatsku.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Danijel Simić

-Ja sam bio uhapšen. Kada sam došao na granični prelaz, odmah sam znao da će biti neki problem. Parkirali su me između traka i onda su mi detaljno pretresli automobil. Onda su mi rekli da čekam i da će doći iz Osjeka, a ne iz Zagreba. Ja sam njima rekao kako sam kao novinar došao do određenih informacija. Ja sam i sa Rusima imao problema. Oni su me takođe držali na granici. Ipak, kada sam pogledao taj papir, po tom papiru ja predstavljam opasnost za nacionalnu bezbednost i javno zdravlje jedne ili više članica EU. Ja sam u Hrvatsku išao jednom godišnje na komemoraciju ustaškog logora. Meni se ništa nije puno promenilo u životu, osim što su mi putevi kao da je 1992. godina. Da bih išao na zapad, moram ići na istok. Preko Mađarske, Slovenije i Austrije sam išao u Italiju- rekao je Danijel Simić.

Dr Vojislav Šešelj, SRS, javio se uživo u program i komentarisao je slučaj Sergeja Trifunovića.

Foto: Printskrin

Vojislav Šešelj

-Nije reč ni o kakvom novom progonu. Ustaški program Srba traje dugi niz godina. Mnogim Srbima je presuđeno za ratne zločine i robijaju pod užasnim okolnostima. Veliki broj Srba je prinudno prešao na katoličku veru kako bi na neki način sa sebe skinuli ulogu žrtve koju im namenjuje ustaški režim. Naša bi država morala da stane u odbranu svih tih Srba. Što se tiče Sergeja Trifunovića, on je kao poznati ustaški dupelizac zaslužio to što mu se desilo. Sada su se zaleteli i uhapsili ga, a zaboravili su koliko im je ranije bio koristan. Što je išao tamo? Nije išao u dobrim namerama. Sergej nije normalan čovek, teško je s njim izdržati. Ja da branim Sergeja Trifunovića, ne pada mi na pamet. Što da ne traži hrvatsko državljanstvo? Ima tamo mnogo časnijih Srba u čiju odbranu treba stati, a ne znamo ni njihova imena. Treba da stanemo  u njihovu odbranu kao država. Oni su meni kada sam oslobođen u Hagu, u panici izdali zvaničnu zabranu ulaska u Hrvatsku. Oni su se uplašili da ću stvarno tamo da dođem. Nisam pomahnitao. Šta tamo imam da tražim. To je neprijateljska zemlja i biće neprijateljska dokle god bude postojala, a nadam se da neće još dugo postojati- rekao je Šešelj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Još jedan pokušaj atentata na Trampa! Da li je ovo prevelika slučajnost? (VIDEO)
Live TV

Još jedan pokušaj atentata na Trampa! Da li je ovo prevelika slučajnost? (VIDEO)

Pre oko pola sata sprečen je još jedan atentat na Donalda Trampa. Ovo je treći pokušaj atentata na bivšeg predsednika Amerike. Da li ovo slučajnost ili je u pitanju neka nameštaljka. Policija nije potvrdila da je u pitanju pokušaj atentata, ali jedna osoba je zadržana. U emsiji "Otvoreni studio" na ovu temu govorili su Branko Pavlović, Mi glas iz naroda i Dragan Škobalj, stručnjak za energetiku.

18.09.2024

19:53

sledeća vest

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30