• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

21.06.2019

14:21

VRUĆE, MOKRO, KLIZAVO! Pljuštaće SVE DO SREDE, pa od narednog ponedeljka PONOVO!

Vesti

VRUĆE, MOKRO, KLIZAVO! Pljuštaće SVE DO SREDE, pa od narednog ponedeljka PONOVO!

Podeli vest

U Srbiji će do srede svakog dana padati kiša! Prema rečima meteorologa, do sredine naredne sedmice čeka nas nestabilno vreme, sa gotovo svakodnevnim pljuskovima, uglavnom u večernjim satima. Maksimalne dnevne temperature kretaće se oko 30 stepeni, što znači da ćemo imati problem i sa sparinom.

Prognostičar "Weather2Umbrele" Đorđe Đurić kaže da stabilizaciju i letnje vreme sa dosta sunca i bez padavina možemo očekivati tek u drugoj polovini sledeće nedelje.

Čekamo sunce

Sunčane dane bez padavina možemo očekivati u drugoj polovini sledeće nedelje
Đorđe Đurić

- Do srede ne bi trebalo ići nigde bez kišobrana, rezervne garderobe i gumenih čizama! Šalu na stranu, ali pred nama je šest izuzetno nestabilnih dana kada je vreme u pitanju. Grmljavinske nepogode i obilne padavine, poput onih koje su u sredu pogodile Beograd, biće gotovo uobičajene svakog popodneva i večeri. Jedino je u subotu moguć dan bez padavina, ali se od nedelje nastavljaju topli i sparni dani sa čestim pljuskovima. Lokalno se prognoziraju baš obilne padavine, tako da bi u kratkom vremenskom intervalu u pojedinim delovima zemlje moglo da padne i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru - objašnjava Đurić.

On ističe da će se vreme drastično popraviti od srede.

- Prema sadašnjim pokazateljima, od sledećeg četvrtka nam slede stabilizacija vremena i sunčani dani. Za sada nema izgleda da bi vreli talas iz zapadne i centralne Evrope mogao da bude jak i u našoj zemlji. Taj vreo talas, kad se bude povlačio, nas će okrznuti samo po obodu, što znači da nam preterano visoke temperature ne prete ovog puta. One će se od četvrtka kretati oko 30. podeoka - kaže on.

Foto: Tanjug

I u Republičkom hidrometeorološkom zavodu ističu da do sredine naredne sedmice ostaje nestabilno vreme.

- U subotu u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se ređa pojava pljuskova i grmljavine. Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u nedelju i početkom naredne sedmice ponovo i u ostalim krajevima, biće nestabilno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom. Od srede sledi postepena stabilizacija vremena, uz manji porast temperature - naglašavaju u RHMZ.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set