• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MEDIA PS

04.03.2020

09:04

TOPOLA DOBILA VITEZA DOBRE KAPLJICE! Pre takmičenja kandidati morali da polože zakletvu pred "časnim sudom", evo kako ona glasi!

Vesti

TOPOLA DOBILA VITEZA DOBRE KAPLJICE! Pre takmičenja kandidati morali da polože zakletvu pred "časnim sudom", evo kako ona glasi!

Podeli vest

Nastavljena je neobična tradicija duga više od decenije

U velikoj sali restorana "Jezero" kod Topole, u prisustvu 300 gostiju učešće u takmičenju za izbor "Viteza dobre kapljice" zauzela su četiri takmičara - Toma iz Banja Luke, Nikola Mijailović iz Vukasovaca, gospođa Zdenka iz Aranđelovca i Saša Bošković iz Aranđelovca. 

Učesnici su položili zakletvu pred "časnim sudom" koji je i saopštio takmičarima pravila ovog takmičenja koje se održavalo pod sloganom "VINO PITI A NE NAPITI SE".
 
Pored ispijanja vina takmičari su u određenim razmacima morali da otpevaju pesmu, izgovaraju brzalice i rešavaju zagonetke i na kraju da hodaju po liniji. Posle popijenih nekoliko flaša vina kada zadeblja jezik i vino počne da greje uši, to i nije bilo lako izvesti. 

(FOTO) VIŠE VINA MANJE BENSEDINA! Zlatimir iz Donje Trnave ima samo jednu poruku, ALI JE MNOGO JAKA!

Takmičarima je posluženo vino po izboru i bogata večera i takmičenje je već moglo da počne. 

Dok su takmičari uživali u vinu gazda Radetovi konobari su poslužili sve goste sa predjelom, prasećim i jagnjećim pečenjem, a na kraju i kolači. Sve je to bilo besplatno.

Treba napomenuti da je pobednik na prvom takmičenju bio baš Rade Simić i od tada je krenula tradicija koju ima samo Topola.

Takmičari su krenuli žestoko. Pakovane su prazne flaše a lepa dama je solirala i uživala u pesmama orkestra koji je pevao pesme o Šumadiji i izazivali ovacije publike. Posebnu pažnju je izazvao takmičar Saša koji je pevao svoje pesme i pevao je veoma dobro sa obzirom da se ispred njega nalazile tri prazne flaše a i kitio je muziku tako da je i pevačica u crvenoj haljini imala i crveni mikrofon i crvene ruke od bakšiša.

I POVREMENO OPIJANJE JE OPASNO! Samo jedno piće štiti srce!

Takmičari koji su bili budni, učestvovali su i u takmičarskom delu koji se nije samo odnosio na vino.

Dva takmičara je "stiglo"vino i oni su zaspali, a preostala dva su se junački borila sa dobrom kapljicom. Posle tri sata takmičenja "časni sud" je proglasio rezultate.

Pobednik, Nikola Mijailović je dobio 100 evra, poklon od gazda Radeta, lentu viteza, venac od ljutih papričica, pehar od tikve i kutiju vina. Dama Zdenka je dobila nagradu od 50 evra, kao jedina dama na takmičenju, a ostali takmičari lente.

Pogledajte kako je izgledala tradicionalna manifestacija na čisti ponedeljak u restoranu "Jezero" nadomak Topole.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set