• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

29.04.2020

11:32

U BORU OPREZNI: Oporavljeni zdravstveni radnici se vraćaju na posao, PROBLEM SU ZARAŽENE OSOBE BEZ SIMPTOMA!

Vesti

U BORU OPREZNI: Oporavljeni zdravstveni radnici se vraćaju na posao, PROBLEM SU ZARAŽENE OSOBE BEZ SIMPTOMA!

Podeli vest

Među zaraženim građanima Bora od početka pandemije koronavirusa bilo je i 17 zdravstvenih radnika Opšte bolnice u Boru. Među njima, na svu sreću, nema onih sa težom kliničkim slikom, svi su sa srednjom ili lakšom i potpuno su stabilni, kaže dr Goran Joksimović, direktor ove Zdravstvene ustanove u Boru.

- Pacijenti koji se tretiraju kao lakši, sa blažim simptomima infekcije, vraćeni su iz Niša i oni se nalaze u kućnom karantinu od 14 dana do potpunog oporavka. Nakon toga, biće ponovo testirani kako bi bili potpuno sigurni da koronavirusa više nema. Inače pojedini koji su prošli ove mere, počeli su da se vraćaju na posao svojim redovnim radnim obavezama pa se tako situacija polako normalizuje i vraća u normalne tokove. Obim testiranja na području čitavog grada je povećan jer je to jedini način da se precizno utvrdi prava epidemiološka slika. Tako će se znati ko je pozitivan na testiranju bez obzira na simptome koji možda nisu uopšte izraženi. Jer, upravo su najveći prenosioci infekcije osobe bez simptoma, koji se iz tog razloga ne javljaju nama na vreme, već se normalno kreću i u kontaktu su sa drugim zdravim ljudima  - kaže dr Joksimović.

On dodaje da je u planu testiranje svih zdravstvenih radnika kako Opšte bolnice tako i Doma zdravlja u Boru, kako zbog zaštite njih samih, tako i njihovih najbližih i svih ostalih pacijenata.

BOR JE BIO ŽARIŠTE KORONE, DANAS SU STIGLE NOVE BROJKE! Ovo su rezultati najnovijih testiranja!

Međutim, iako se u Opštini Bor situacija polako stabilizuje, što potvrđuju i jučerašnji podaci Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara da na području grada nije bilo novoregistrovanih slučajeva na COVID 19 i da je broj izlečenih pacijenata svakoga dana u porastu, ipak se ne treba opuštati. Zaština oprema kao najdelotvornija preventivna mera je uvek dobrodošla i njeno korišćenje je u ovom poslu prekoneophodno, mišljenja je kako struka tako i Gradski štab za vanredne situacije u Boru.

- Lokalna samouprava je uz mnogobrojne kompanije, privatna preduzeća i fizička lica prepoznala neophodnost da pre svih zdravstveni radnici koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije, moraju biti adekvatno zaštićeni, jer su oni ti koji se bore za svaki naš zivot. U tom smislu smo donirali mnogo puta zaštitne maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva. Ovoga puta lokalna samouprava je Opštoj bolnici u Boru omogućila 200 zaštitnih skafandera - kaže Milena Stanojković Kožović, član Opštinskog Veća.

Da ova oprema medicinskim radnicima mnogo znači, složio se i dr Goran Joksimović direktor bolnice u Boru i naglasio da je zaštitna oprema onima u prvim redovima primarna stvar u borbi protiv ovog opakog virusa.

- Koliko pored zaštite lica i ruku znače skafanderi ne treba govoriti. Posebno zaposlenim zdravstvenim radnicima na grudnom odeljenju i na prijemu pacijenata inficiranih koronavirusom , ali i onima koji su uz njih kada se transportuju u druge covid centre. Tako da koliko god ih dobili nama su dobrodošli i naravno puno znače - potvrdio je uz zahvalnost dr Goran Joksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set