• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

22.10.2020

17:18

UŽICE SPREMNO ZA EVENTUALNI UDAR KORONE: Gradonačelnica apelovala ma sugrađane, PRIDRŽAVAJTE SE ZAŠTITNIH MERA!

Vesti

UŽICE SPREMNO ZA EVENTUALNI UDAR KORONE: Gradonačelnica apelovala ma sugrađane, PRIDRŽAVAJTE SE ZAŠTITNIH MERA!

Podeli vest

Od 1. septembra izvršeno 280 kontrola, za 42 objekta pravljeni zapisnici Gradski štab za vanredne situacije grada Užica redovno prati situaciju sa epidemijom Covid 19 i ocenjeno je da je trenutno u Užicu mali broj zatražanih pacijenata, ali zbog razvoja epidemije u okruženju za očekivati je da u narednom epriodu dođe do ubrzavanje ove zaraze u gradu na Đetinji.

Zoran Militarov, načelnik gradske uprave za inspekcijske poslove, rekao je da za sada u Užicu nema potrebe da se dodatno ograničava radno vreme lokala.

- Ali, ukoliko se desi da se nešto neplanirano poremeti, a to se može desiti jednim neopreznim okupljanjem, jer što se povećava broj obolelih u okruženju onda je veća verovatnoća da će na tom skupu biti neko lice koje je zaraženo - objasnio je Militarov.

Foto: Z.G.

 

Svi zapisnici sa kontrole upućuju se Republičkoj sanitarnoj inspekciji koja podnosi prekršajne prijave. U kontrole se uključuju i drugi državni organi radi ispravnog obavljanja delatnosti u vreme epidemije. U proteklom periodu bilo je podnošenja prekršajnih i krivičnih prijava, zatvaranja objekata, ali cilj nije izricanje kazne već sprovođenje mera i zaštita zdravlja građana. Rok za podnošenje prijave je 6 meseci. Bilo je ranije i krivičnih i prekršajnih mera.

- Od 1. septembra do 20. oktobra izvršeno je 280 kontrola u Užicu od kojih je u prvom stepenu rizika bilo 42 kontrole. To znači da se radi o zapisniku sa elementima za podnošenje prekršajne prijave, a bilo je postupanja i drugih državnih organa poput MUP-a i tužilaštva. Najviše je bilo ugostiteljskih objekata, a ima i nekoliko trgovinskih objekata gde je sanitarna inspekcija pisala zapisnik jer je bilo veći broj ljudi – rekao je Militarov.

U užičkoj bolnici su trenutno hospitalizovana 3 pacijenta pozitivan ili suspektna na Covid 19, a od tog broja 2 pacijenta su na intenzivnoj nezi, od kojih je 1 na respiratoru. U Kovid bolnici u Krčagovu je 17  pacijenata.

Foto: Z.G.

 

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević apelovala je na građane da se pridržavaju svih epidemijskih mera i preporuka i rekla da će Gradski štab za vanredne situacije pratiti epidemiološku situaciju na dnevnom nivou i u skladu sa tim će se pooštrovati mere i kontrole koje sprovode državni i inspekcijski organi, i komunalna policija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ROĐENA ZEMLJO, JESI LI ZNALA... Na ovom brdu iznad Užica ispisana je istorija!
Live TV

ROĐENA ZEMLJO, JESI LI ZNALA... Na ovom brdu iznad Užica ispisana je istorija!

Na četrnaest kilometara zapadno od Užica smešteno je brdo Kadinjača na kojem je 29. novembra 1941. godine ispisana istorija, kada su na tom mestu poginuli borci Radničkog bataljona, Posavci i Orašani braneći odstupnicu Vrhovnom štabu NOPOJ, partiznaskim odredima i partizanskoj bolnici koji su se povlačili iz Užica ka Sandzaku.

21.10.2020

10:52

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set