• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ucentar.rs / Informer

06.06.2021

14:47

LOPOVI UPALI U ŠTALU PA UKRALI OVO! Nezapamćen incident kod Kragujevca!

printscreen/ucentar.rs

Vesti

LOPOVI UPALI U ŠTALU PA UKRALI OVO! Nezapamćen incident kod Kragujevca!

Podeli vest

Drskost lopova koji ovih dana haraju šumadijskim selima prevazišla je sva dosadašnja iskustva seljaka

- Krađe je uvek bilo ali ovakve, ne pamtimo - kaže Goran Gačić iz Čumića kome su lopovi u noći između petka i subote 28. i 29. maja iz štale izveli kravu. 

- Komšija je sve video. Da nije, ukrali bi mi najbolju od deset krava koliko ih imam. Danima je nepoznato vozilo,  "golf trojka", prolazilo okolo. Snimali su situaciju, razgledali… Verujemo da su ti iz auta ili lopovi ili da su povezani sa njima - kaže u izjavi za Ucentar.rs Gačić.

Tvrdi da se radi o iskusnim ljudima koji dobro poznaju stoku, a to mišljenje temelji na činjenici da "samo čovek koji poznaje krupnu stoku, ume da odabere najbolje grlo i da ga izvede iz štale bez mnogo buke i napora". Dodaje da je sutradan u Kraljevu bila nadaleko poznata i velika stočna pijaca gde se takva grla najbrže prodaju.

- Steona krava, dobra, kvalitetna… Oko 1.500 evra bih štetio. Sve je sprečio komšija, oko 500 metara kuća do moje… Spremao se da spava kad je slučajno ponovo video da se neko kreće neuobičajenim putem u neuobičajeno vreme. Izašao je da proveri i na stotinak metara uočio dvojicu muškaraca kako izvode moju kravu iz štale. Digao je galamu i lopovi su pobegli - kaže Gačić i dodaje da se u selo uvukao nemir.

Foto: printscreen/ucentar.rs

Štala iz koje je su lopovi odveli kravu

Gačić je sutradan otišao u policiju gde je dao izjavu kao i komšija koji je sprečio krađu. Čumićanci sada očekuju da će nadležni da obrate pažnju na ovaj događaj i pojačaju kontrolu, patrole ili bilo koje mere za koje smatraju da su neophodne. U selu se priča i o organizovanju seoskih straža ali se nadaju da do toga neće doći.

- Sve je manje mladih ljudi. Sve je manje ljudi uopšte. Ipak, ako ne bude imao ko da nas zaštiti, preduzećemo mere kakve znamo i umemo - kaže jedan žitelj Čumića koji je želeo da ostane anoniman.

Tvrdi i da su nepoznati lopovi pre nekoliko nedelja pokušali da ukradu ovce ženi koja u blizini živi sama.

- Opet je štetu sprečio slučaj - zaključuje i nada se da će lopovi ubrzo biti pohapšeni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set