• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs / Informer

01.08.2021

13:10

DANAS JE NAJTOPLIJI DAN ČETVRTOG TALASA! Temperatura i do 41, a evo kada nas očekuje osveženje!

Tanjug

Vesti

DANAS JE NAJTOPLIJI DAN ČETVRTOG TALASA! Temperatura i do 41, a evo kada nas očekuje osveženje!

Podeli vest

U Srbiji se nastavljaju visoke temperature, sada smo u četvrtom po redu talasu i danas će biti najtopliji dan istog, rekao je meteorolog Đorđe Đurić

Istakao je da se nastavlja toplotni talas u Srbiji, koji je, kako kaže, četvrti ovog leta.

- Skoro da su bili u nizu, sa manjim, kraćim prekidima sa temperaturama prosečnih vrednosti za ovo doba godine - rekao je Đurić.

Kako kaže, ovaj talas karakterišu ektremno visoke temperature, često iznad 35 stepena, a pre nekoliko dana smo, dodaje, imali i 39 i 40.

- Današnji dan će biti najtopliji u ovom nizu. Posebno na jugu i istoku Srbije, gde mogu ići i do 41 stepen - rekao je Đurić.

Foto: tvin.rs/Čedomir Milojević

Dodaje da će u Beogradu ona ići do 37 stepeni.

- Klima se menjala od samog nastanka zemlje i to će se dešavati i u budućnosti. Ne može preko noći da dođe do mediteranske klime niti da se preko noći glečeri istope. Imamo ekstremnije promene poslednjih godina, ali nije nešto što se nije dešavalo i ranije - rekao je Đurić.

Đurić je rekao da satelitski snimci pokazuju da se glečeri povlače i to dovodi do toga da slatka voda odlazi u okeane, što u budućnosti, kako kaže, može dovesti u budućnosti do promene klime.

Stiže osveženje

- Ipak, oslabljeni hladni front sa severozapada i iz oblasti Alpa, doneće u nedelju uveče i u ponedeljak prodor svežije vazdušne mase, koja će preko Panonske nizije stići do severa i zapada Srbije, tako da se u ovim predelima u ponedeljak očekuje znatno prijatnije vreme, uz pojačan severozapadni vetar i uz maksimalne temperature od 28 do 30, u Beogradu do 29 stepeni. Na 850 mb površini iznad ovih predela biće oko 15 stepeni, dakle, za 10 stepeni niža temperatura u odnosu na nedelju - najavio je Đurić juče na Fejsbuku.

- Kada je ostatak sledeće sedmice u pitanju, severna polovina Srbije imaće prijatnije temperature u odnosu na ostatak Srbije i one će biti uglavnom koji stepen iznad 30 stepeni, dok će na jugu i istoku Srbije temperature uglavnom ostati iznad 35 stepeni - zaključio je Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set