• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2015

19:40

NETANIJAHU UPOZORIO PUTINA: Rakete će učiniti Iran agresivnijim

Vesti

NETANIJAHU UPOZORIO PUTINA: Rakete će učiniti Iran agresivnijim

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio razočaranje Izraela zbog odluke Moskve da ukine zabranu prodaje protivraketnog sistema odbrane S-300 Teheranu

Netanijahu je danas u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da će odluka Rusije samo učiniti da Iran postane agresivniji u regionu i zapreti bezbednosti Bliskog istoka.

U razgovoru koji je trajao skoro jedan sat, Putin je nastojao da odagna zabrinutost zbog svoje odluke.

- Telefonski razgovor između Putina i Netanijahua upriličen je na inacijativu izraelske strane. U vezi sa zabrinutošću oko uklanjanja embarga, izražene od strane Benjamina Netanijahua, Vladimir Putin je objasnio u detalje logiku akcije ruskog rukovodstva - navedeno je u saopstenju Kremlja.

Nakon tog sporazuma o oružju ima li ikoga ko još ozbiljno tvrdi da će taj sporazum s Iranom učiniti Bliski istok bezbednijim 

Benjamin Netanijahu

Na osnovu predsedničkog dekreta skinuta je zabrana da se isporuči raketni šitem Iranu preko teritorije Rusije ili van nje avionima ili brodovima koji plove pod ruskom zastavom, podsećaju izraelski mediji. Nakon razgovora s Putinom, Netanijahu je takodje rekao da odluka da se ukine zabrana prodaje sistema S -300 Iranu predstavlja direktan rezultat nuklearnog sporazuma izmedju Teherana i svetskih sila. 

- Nakon tog sporazuma o oružju ima li ikoga ko još ozbiljno tvrdi da će taj sporazum s Iranom učiniti Bliski istok bezbednijim - upitao je Netanijahu. 

Putin je u ponedeljak potpisao dekret kojima se ukida zabrana isporuke odbrambenog sistema S-300 iranu. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je to u svetlu napretka u nuklearnim pregovorima s Iranom i da nema više potrebe za embargom. 

Izraelski ministar odbrane Moše Jaalon izjavio je danas da je prodaja tog raketnog sistema direktna posledica sporazuma postignutog u Lozani ranije ovog meseca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lune

pre 9 godina

" moz da bidne al nemora da znaci", moguce je da ce Izrael "en company", shvatiti poruku, pa ce upravo Irael postati "manje agresivna zemlja".

stanko

pre 8 godina

Ko si ti da upozoravas Putina kome ce sta da proda, mnogo ste se razgacili vi u Izraelu, derete po drugima kako vam se prohte, a sad ste se malo usrali od s -300 , Putine salji i S-400 da se bahati Izraelci jos vise razocaraju u tebe

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17