• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

16.09.2015

10:42

KOCKAJU SE U DEVOJČICE Glavna nagrada je maloletna devica!

Vesti

KOCKAJU SE U DEVOJČICE Glavna nagrada je maloletna devica!

Podeli vest

U brazilskom mestu Enkruziljada pokrenuta je istraga zbog organizovanja igara na sreću u kojima srećni dobitnik kao nagradu dobija maloletnu devojčicu. Stotine muškaraca su navodno kupili listiće u vrednosti od svega pet funti i nestrpljivo očekivali izvlačenje u gradu i okolini

Kako se saznaje, organizovane su i lutrije u kojima je nagrada maloletna devica, ali takvi listići su i značajno skuplji.

Osim toga, svake nedelje se organizuje bingo lutrija, u kojoj se pedofili kockaju u maloletne devojčice koje će seksualno zlostavljati, navodi britanska dobrotvorna organizacija "Menidanca". Organizacija, posvećena žrtvama seksualne eksploatacije u regionu, tvrdi da se bolesne igre događaju usred bela dana i da je sa tim upoznata većina ljudi, uključujući i policiju.

Lokalni advokat Mikael Farijas, koji je istraživao slučaj, izjavio je za MailOnline da svi znaju za ovu lutriju i da muškarci dolaze iz okolnih mesta u regionu brazilske države Baija.

Reuters

Muškarci se kockaju u devojčice stare od 11 do 17 godina, a izvlačenje je veliki događaj, koji muškarci s nestrpljenjem iščekuju.

Banda koja je štampala tikete zaradila je mnogo novca na zlostavljanju devojčica, koje misle da nemaju izbora, kaže advokat Farijas.

Šokantne optužbe povećaće pritisak na Brazil da zaštiti decu i pokrene borbu protiv dečje prostitucije uoči olimpijade u Riju sledeće godine.

Organizacije za zaštitu dece upozoravaju na opasnost od porasta maloletničke prostitucije zbog ovog događaja, kada će latinoamerička zemlja ugostiti više od 6,5 miliona stranih turista.

U raljama prostitucije od 10. godine 

Reuters

Zemlja u kojoj 40 miliona ljudi već živi u ekstremnom siromaštvu, druga je na svetu po zastupljenosti dečje prostitucije, a istraživanja navode na zaključak da je čak pola miliona dece umešano u trgovinu seksom.

Varlei Torezani iz organizacije “Menindanca”, kaže da su vesti šokantne, ali da nije iznenađen što ih čuje.

- U mnogim siromašnim seoskim krajevima Brazila, naročito onim uz ivicu autoputa, gde je prostitucija deo lokalne kulture, seksualno iskorišćavanje dece postalo je standard, a ne izuzetak - ističe on i dodaje: 

- Naša iskustva pokazuju da roditelji redovno guraju ćerke u prostituciju, a muškarci bez stida traže seksualne usluge od devojčica od 10 ili 11 godina, jer se to retko smatra zločinom. Često su upravo oni koji bi trebalo da štite decu umešani u njihovu eksplataciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija