• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2017

14:48

MERKEL: Biću kancelarka pune četiri godine!

Vesti

MERKEL: Biću kancelarka pune četiri godine!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da namerava da pune četiri godine bude kancelarka nakon što su njeni konzervativci osvojili najviše glasova na izborima, iako je podršku dobila i krajnje desničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD)

- Moja prošlogodišnja odluka (o kandidaturi za pun mandat) nije zavisila od procenta glasova koji sam dobila - rekla je Merkelova.

Nemačka kancelarka je izrazila uverenje da su glasači sada rekli svoje i da bi partije trebalo da prihvate ishod izbora i pokušaju da formiraju vladu, izbegavajući nove izbore.

MERKEL: AfD neće uticati na spoljnu i evropsku politiku!

Prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, demohrišćani Angele Merkel su na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojili 33 odsto glasova, a prate ih socijaldemokrate sa 20,5 odsto.

Na trećem mestu nalazi se AfD sa 12,6 odsto glasova, a iza nje - Slobodna demokratska partija sa 10,7 odsto.

Levica je osvojila 9,2 odsto, dok su Zeleni osvojili 8,9 odsto glasova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pauna

pre 6 godina

neka su vam srecne na korist vaseg naroda a nadam se i naroda na balkanu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija