• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.10.2018

19:41

SERGEJ LAVROV ODBRUSIO ZAPADNIM HEJTERIMA: Nećemo čekati da nas isključe iz Saveta Evrope, RUSIJA ĆE SAMA OTIĆI!

Vesti

SERGEJ LAVROV ODBRUSIO ZAPADNIM HEJTERIMA: Nećemo čekati da nas isključe iz Saveta Evrope, RUSIJA ĆE SAMA OTIĆI!

Podeli vest

Ukoliko Evropska unija bude zahtevala da isključi Rusiju iz Saveta Evrope, Moskva Briselu neće to dozvoliti, već će iz te institucije izaći sama, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov

- Rusija je u Savet Evrope ušla iz razloga što je ta institucija osiguravala opšteevropsko, univerzalno, zakonodavno prostranstvo. Oni koji to podrivaju nelegitimnim sredstvima lišavanjem prava ruskoj delegaciji u odnosu na predstavnike drugih zemalja – znaju zbog čega to rade. Ako budu zahtevali da nas iključe, nećemo im omogućiti tu radost, sami ćemo otići - rekao je Lavrov u intervjuu za „Juronjuz“.

Lavrov je dodao i da je neprihvatljivo da se jedna takva organizacija urušava isključivo zarad zadovoljavanja ambicija određenih političara koji sede u nekoliko evropskih prestonica.

- Ne mislim da je učešće ruske delegacije u Savetu Evrope važnije za Rusiju nego za samu Evropu - zaključio je.

Rusiju optužuju za Skripalja bez  ijednog dokaza

Moskva se zalaže za rešavanje problema po pitanju trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skrpalja pravnim metodima. Međutim, sve što je Zapad rekao o tom pitanju liči na grotesku, rekao je Lavrov.

- Rusiju optužuju da je sa najvećom verovatnoćom upletena u ovaj incident, kao i u dešavanja u Kataloniji, pa i u druge slučajeve, ali nijedan konkretan dokaz nije predstavljen. Za razliku od naših partnera, Rusija je formirala pravnu državu i poštujemo ta pravila. Nadamo se da će i drugi ta pravila poštovati - dodao je.

Asad stiže u Rusiju, ide i na Krim

Rusko rukovodstvo pozvalo je predsednika Sirije Bašara el Asada da poseti Rusiju, između ostalog i Krim, saopštio je Lavrov.

- Nedavno je šef republike Krima Sergej Aksentov boravio u Damasku na poziv predsednika Sirije. Upravo je on ponudio Asadu da poseti Rusiju, a samim tim i poluostrvo Krim - rekao je Lavrov.

PUTIN SAZVAO SAVET BEZBEDNOSTI RUSIJE ZBOG CARIGRADSKE PATRIJARŠIJE! Moskva sprema detronizovanje Vartolomeja!

ZAŠTO PUTINA NEMA NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN? Poruka koju je svojim nedolaskom poslao je JASNA I MOĆNA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17