• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.10.2018

09:34

(FOTO) ZNALI DA IM NEMA SPASA! Posada srušenog "boinga 737" tražila da se avion vrati u Džakartu

Vesti

(FOTO) ZNALI DA IM NEMA SPASA! Posada srušenog "boinga 737" tražila da se avion vrati u Džakartu

Podeli vest

Indonežanski Generalni direktorat vazdušnog saobraćaja saopštio je da je posada aviona na letu Džakarta - Pangkal Pinang, koji se jutros srušio u more, zatražila da se avion vrati u Džakartu ubrzo nakon poletanja

- Avion je zatražio povratak u bazu ubrzo nakon što je nestao sa radara - rekao je portparol Direktorata Sindu Rahaju, ali nije izneo detalje o tom zahtevu, prenosi AP.

Inače, avion indonežanske kompanije "Lajon er" (Lion Air) imao je tehnički problem na prethodnom letu, ali je taj problem rešen u skladu sa procedurom proizvođača, rekao je izvršni direktor te kompanije.

"Taj avion je prethodno leteo iz Denpasara ka Džakarti. Prijavljen je tehnički kvar koji je otklonjen u skladu s procedurom ", rekao je novinarima Edvard Sirait, koji je nije precizirao o kakvom je problemu reč, prenosi Rojters.

 

 


Sirait je rekao da će problem sa ranijeg leta biti deo istrage o današnjoj nesreći, prenosi AP.

Sirait je naveo i da njegova kompanija operiše sa 11 aviona istog modela - "boing 737 maks 8" i da drugi avioni nisu imali takav tehnički problem. 

Takođe je rekao da se ne planira prizemljenje ostalih letelica iz flota "boinga 737 maks 8".

Avion "Lajon era" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more i potonuo nedaleko od ostrva Jave, svega 13 minuta nakon poletanja iz Džakarte, a još se ne zna da li ima preživelih i potraga je u toku.

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 06:20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade, preneo je AP.

U avionu su se nalazila i najmanje 23 vladina zvaničnika koji su, kako je rekao portparol kontrole leta, tražili da se avion vrati i pre nego što je izgubljen kontakt s letelicom.

 

 

(FOTO/VIDEO) STRAVIČNI SNIMCI PADA "BOINGA 737" U KOME JE POGINULO 189 LJUDI! Srušio se u more samo 10 minuta posle poletanja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija