• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

25.11.2018

17:03

RUSI IZ VAZDUHA NAPALI POBUNJENIKE:  Siriski džihadisti zasuli Alepo bombama s hlorom, USLEDILA JE ODMAZDA SA NEBA!

Vesti

RUSI IZ VAZDUHA NAPALI POBUNJENIKE: Siriski džihadisti zasuli Alepo bombama s hlorom, USLEDILA JE ODMAZDA SA NEBA!

Podeli vest

Rusija je izvela vazdušne udare u Siriji na položaje sirijskih "terorista" koje optužuje da su izveli napad otrovnim gasom hlorom na severozapadni sirijski grad Alep, koji je pod kontrolom vlade u Damasku, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Avioni ruske vojske izveli su vazdušne udare - rekao je portparol Igor Konašenkov, prenosi agencija TASS. 

On je dodao da su u tim udarima  uništeni svi gadjani položaji pobunjenika.

Ovi vazdušni udari usledili su pošto je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su sirijski pobunjenici izveli napad s oružjem u kome je bio hlor. 

- Terorističke grupe" koje se nalaze u tampon zoni u Idlibu, pod kontrolom ekstremističke grupe Hajat Tahrir al Šam u subotu uveče ispalile su rakete sa supstancom koja je izgleda hor, izjavio je neimenovani portparol ruskog mnistarstva pozivajući se na izvore ruske vojske na terenu u Siriji.

Sirijski državni mediji i jedna nevladina organizacija javili su da je oko sto Sirijaca prebačeno u bolnicu zbog teškoće s disanjem u Alepu posle udisanja "otrovnog gasa".

- Prema preliminarnim informacijama, potvrdjenim simptomima trovanja prisutnih kod žrtava, granate ispaljene na stambene četvrti Alepa sadrža su hlor- rekao je Konašenkov.

On je dodao da su ruski vojni hemičari došli u tu oblast da pomognu žrtvama i procene situaciju.

Prema portparolu ruske vojske, 46 ljudi, medju kojima osmoro dece imali su posledice zbog izloženosti hemijskim supstancama i zbrinuti su u bolnici.

Alep, metropola na severu Sirije, pod potpunom je kontrolom sirijskih vlasti od kraja 2016. godine, ali se u delovima periferije nalaze i dalje pobunjeničke i džihadističke grupe, koje kontrolišu susednu provinciju Idlib.

Tokom sirijskog sukoba koji traje sedam godina zapadne zemlje su više puta optuživale sirijske vlasti da su koristili hemijsko oružje protiv civilnog stanovništva, što je Damask uvek negirao, kao i Rusija.

Najnoviji talas granatiranja i vazdušnih udara u severnoj Siriji najozbiljnije je kršenje primirja koje su izdejstvovali Turska i Rusija i koje je uveo relativan mir u tom delu zemlje poslednja dva meseca. Pobunjenici koji su demantovali da su sproveli bilo kakve hemijske napade optužili su sirijsku vladu da pokušava da podrije primirje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17