• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

15.03.2019

13:41

DRAMA U KOKPITU FATALNOG LETA! Šta znače POSLEDNJE REČI pilota Boinga 737?!

Vesti

DRAMA U KOKPITU FATALNOG LETA! Šta znače POSLEDNJE REČI pilota Boinga 737?!

Podeli vest

Njujork tajms objavio je dramu koja se odvijala u kokpitu fatalnog leta ET 302 avio-kompanije Ethiopian Airlines koji se srušio šest minuta po poletanju i odneo živote 157 ljudi.

Pilot boinga 737 maks 8 susreo se sa situacijom koja je zahtevala hitan povratak na aerodrom u Adis Abebi već tri minuta po poletanju, a paničnim glasom pilot je objasnio da se avion kreće neprirodnom brziom. 

- Break, break. Hitno moramo da se vratimo - rekao je pilot pokušavajući da izbegne druga dva aviona koja su sletala u Adis Abebu. 

- Tražim dozvolu za sletanje - ponavljao je. 

Šta znači "Break, break" u vazduhoplovstvu? 

OVAJ AVION JE OPASAN! BOINGU 737 OTKAZAO MOTOR na nebu iznad Rusije, HITNO SLETANJE SPREČILO KATASTROFU!

Fraza "break, break" se koristi kako bi kontrola leta dala prioritet poruci koja im stiže iz tog aviona i znači da se posada suočava sa situacijom koja je prioritetna i tokom koje pilotima treba pomoć, tačnije ne mogu sami sa njom da se izbore. 

Foto: Reuters

Iako je kompanija Ethiopian Airlines još u nedelju objavila podatak da su piloti hteli da se vrate nazad, ovo je prvi put da su objavljeni detalji iz razgovora pilota sa kontrolom leta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija