• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

08.05.2019

12:52

ŠOK IZ NEMAČKE: AMERIKA nam više NIJE SAVEZNIK!

Vesti

ŠOK IZ NEMAČKE: AMERIKA nam više NIJE SAVEZNIK!

Podeli vest

Neočekivano odlaganje posete državnog sekretara SAD Majka Pompea Nemačkoj potvrdilo je da je prijateljstvo između dve države razbijeno u paramparčad, piše nemački list Zidojče cajtung

Prema rečima autora nemačkog lista Danijela Breslera, odlaganje Pompeove posete Berlinu se može nazvati besramnim i neprijatnim sa tačke gledišta političke kulture. Međutim, činjenica je činjenica.

"Dve i više godina nakon stupanja na dužnost Donalda Trampa, mnogo toga što se još nedavno nazivalo nemačko-američkim prijateljstvom, razbijeno je u paramparčad", piše autor.

Juče je Pompeo neočekivano odložio posetu Nemačkoj nekoliko sati pre početka sastanka sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel i šefom diplomatije Hajkom Masom. Predstavnik Pompea je saopštio da je imao nepredvidive obaveze. Kako je kasnije saopšteno, Pompeo je tog trenutka bio u Bagdadu.

(VIDEO) NEMCI PROVALILI AMERIČKI ŠARENU LAŽU: Njihovi nosači aviona su BLEF OD 100.000 TONA!

U isto vreme, Bresler je naglasio da Vašington ne vodi prijateljsku politiku, stalno demonstrirajući grubu silu.

"SAD više uopšte nisu saveznici, nije nam prijatelj, protiv kojih je potrebno formirati Alijansu", dodao je autor.

Na kraju članka nemački novinar je izrazio nadu da će nakon odlaska Trampa sa mesta predsednika SAD ponovo postati stalni partner i saradnik Nemačkoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

A nacisti se baš sekiraju što gube prijatelje amere,više im i me trebaju jer su ih ameri podigli iz pepela,omogućili da ponovo vladaju evropom,pa ko ih sad j*be.Opet su ostali evropljanima da muče muku sa nacistima.

Stojan

pre 4 godine

Kako su Nemci mogli da misle da su im Amerikanci saveznici ili prijatelji? Zar ne znaju da su im oni okupatori i morali su da rade sve sto se od njih trazilo a Nemci su nemo slusali i sprovodili sta se od njih ocekivalo. Razlika je u tome sto Tramp ne zavija to u rukavice jer on je poslovni covek i otvoreno im dostavlja do znanja sta moraju ili ne smeju raditi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija