• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vijesti/rtcg/informer.rs

19.06.2019

17:28

(FOTO/VIDEO) CRNOGORAC UHAPŠEN U ISTORIJSKOJ ZAPLENI 16,5 TONA KOKAINA U AMERICI! Priznao da su mu platili 50.000 dolara za utovar droge!

Vesti

(FOTO/VIDEO) CRNOGORAC UHAPŠEN U ISTORIJSKOJ ZAPLENI 16,5 TONA KOKAINA U AMERICI! Priznao da su mu platili 50.000 dolara za utovar droge!

Podeli vest

Budvanin Ivan Đurašević uhapšen je u jednoj od najvećih zapljena kokaina u istoriji SAD, u kojoj su u luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona ove droge

Ivan Đurašević je crnogorski državljanin s prebivalištem u Budvi, piše crnogorski portal Vijesti. On je priznao da je primio 50.000 dolara u kešu za svoju ulogu u utovaru kokaina, a priznao je i još jedan član posade Fonofave Tiasage. Protiv obojice su podignute federalne optužnice, navodi NBC.

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju nadležnog suda navodi se da je Đurašević ispričao da ga je glavni oficir pozvao na palubu kad je brod napustio Peru. Kad je došao na pramac, video je da brodski kran izvlači iz mora mrežu, a ulov u njoj bile su plave i crne vreće pune kokaina.

Ispostavilo se da je 14 čamaca dovezlo drogu koju su kranom izvukli na palubu i utovarili. Neki od ljudi koji su utovarivali vreće s kokainom nosili su maske, kazao je on istrazi. 

INCKO BI DA NAPUNI RS MIGRANTIMA, CVIJANOVIĆEVA MU ODGOVORILA: Vi da podižete zidove, a mi da ih zadržimo?! NAŠ STAV JE JASAN - SRPSKA NE MOŽE DA IH ZBRINE!

Foto: Tanjug/AP

"Ovo je jedna od najvećih zaplena droge u istoriji SAD", kaže Vilijam Meksvejn, savezni tužilac za istočni okrug Pensilvanije. "Ovolika količina kokaina može da ubije milione - milione ljudi! Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku“, tvitovala je ova kancelarija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija