• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastitnik potrosaca

05.12.2016

13:16

ŠOK! TUŽILA POZNATU MODNU KUĆU ZBOG STRESA I OSIPA: U "Zarinoj" haljini našla zašivenog - MIŠA!

Zaštitnik potrošača

ŠOK! TUŽILA POZNATU MODNU KUĆU ZBOG STRESA I OSIPA: U "Zarinoj" haljini našla zašivenog - MIŠA!

Podeli vest

Iz odeće se širio neverovatan smrad i nešto me je grebalo po nozi. Videla sam nožicu kako viri iz šava haljine. Shvatila sam da je reč o mišu, ispričala je šokirana devojka

 

U isto vreme dok sam gledala miša, mozak mi je govorio da je to nemoguće
Kejli Fizel

Njujorčanka Kejli Fizel (24) tužila je kompaniju "Zara" jer je u šavu njihove haljine pronašla zašivenog miša. One je pre nekoliko meseci pazarila komad garderobe u "Zarinoj" prodavnici u Njujorku i platila je 40 dolara. Prvi put je obukla haljinu nakon nekoliko meseci i doživela šok.

Kako kaže, dok je sedela u kancelariji, osećala je nepodnošljiv smrad. Ustala je i hodala iz jedne prostorije u drugu, ali nije uspevala da pobegne od neprijatnog mirisa, ispričao je njen advokat, koji je pre nekoliko dana u njeno ime podneo tužbu Vrhovnom sudu na Menhetnu.

"Zara": Istražujemo slučaj

Portparol američkog ogranka "Zare" rekao je da su svesni problema i da je u toku ispitivanje celog slučaja.
- Američka "Zara" ima stroge zdravstvene i sigurnosne standarde. Veoma se trudimo da svi naši proizvodi ispunjavaju te stroge zahteve - poručio je "Zarin" portparol.
Za sada je jedino poznato da je sporna haljina sašivena u "Zarinoj" fabrici u Turskoj.

- Osetila sam da me nešto grebe po nozi. Prvo sam pomislila da je reč o šavu na haljini - ispričala je Fizelova, koja u Njujorku radi u agenciji za mlade talente.

- Mislila sam da je ostao deo etikete, ali sam ubrzo shvatila da je reč o mišu. Zaledila sam se, bila sam paralisana od straha. Videla sam nožicu kako viri iz šava haljine. Bilo je užasno, u isto vreme dok sam gledala miša, mozak mi je govorio da je to nemoguće - ispričala je ona za "Njujork post", i dodala da smatra da je proizvođač dužan da joj obezbedi siguran proizvod, pa makar bila i najezda glodara.

Na svu sreću, kako je rekla, u kancelariji je imala rezervnu odeću. Odmah je podnela tužbu protiv "Zare".

Informer

Kako su rekli njeni advokati, Fizelova je kompaniju tužila za nanošenje nematerijalne štete, zbog emocionalnog stresa, ali i zbog osipa koji je dobila, a koji se povezuje sa glodarima.

40 dolara je koštala sporna haljina

 

- Verovatno je ta brzina i želja za ekskluzivnošću dovela do nedovoljne kontrole proizvoda - zaključuje advokat Dojč.Njen advokat Adam Dojč kaže da je "Zara" poznata po tome što stalno, širom sveta, vodi trku s vremenom izbacujući na police, što je moguće brže, najpopularnije modele.

Spornu haljinu zapakovali su u vakuum-vreću, što će im poslužiti kao glavni dokaz na sudu. Advokat je rekao da je pokušao da sa "Zarom" postigne vansudsko poravnanje, ali da je kompanija odbila tu vrstu saradnje.

- Oni moraju da joj nadoknade na neki način sve kroz šta je prošla od tada - kaže Dojč, ali nije otkrio koliku odštetu traže od "Zare".

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lavica

pre 7 godina

Pa zar taj zasiveni mis u haljini se nije osetio u njenom ormaru ako je obukla haljinu posle par meseci, nego je osetila miris kad je obukla I dosla u kancelariju.Malo se prevarila u prici.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Давно је то било...Када је конкурентска пивара (преко корумпираног технолога...!) подметнула свом конкуренту, младунче миша у флаши...!! То је требало да ЗГРОЗИ СВЕ ПОТРОШАЧЕ ( "Благи Боже у каквим хигијенским условима ради пивара, кад можеш наћи миша у флаши"!) У условима капиталистичке конкуренције - све је то дозвољено...!! Конкуренција је НЕПРИЈАТЕЉ којег треба елиминисати са тржишта! Човек је човеку - Вук, кажу буржуји, а за мале паре, увек се нађе нека КОРУМПИРАНА душа да у томе ... - саучествује...! Исти случај овде...!!

Jacika

pre 7 godina

Mozda joj se taj mis zavukao u haljinu u ormaru dok je haljina toliko dugo stajala. I zasmrdio tek kad ju je obukla? Malo naivno.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17